MRŠIĆ NA FACEBOOKU

'Došel Tesla u Koprivnicu!'

06.07.2015 u 10:55

Bionic
Reading

Predsjednik Podravkine Uprave Zvonimir Mršić objavio je fotografiju crvenog Tesle S na Facebooku uz komentar 'Došel!', piše koprivnica.net

Mršić je potvrdio da crveni Tesla S u upotrebu kreće od ponedjeljka. Crvena boja i električni automobil zapravo trebaju biti simbol nove Podravke i drugačijeg načina razmišljanja, piše koprivnica.net

Podravka je automobil platila avansno, pretpostavlja se da je cijena između 90.000 i 100.000 eura, dok je bespovratni državni poticaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iznosio oko 10.000 eura.

Doseg baterije takvog modela automobila iznosi do 400 kilometara, ovisno o načinu vožnje. U Koprivnici postoji pet punionica za električne automobile, a jedna je i kraj Podravke.

Dolazak novog Tesle u Hrvatsku na Facebooku pozdravio je poduzetnik Saša Cvetojević koji je prvi kupio takav automobil.

'Nakon Atlantica i Podravka nabavila prvi električni automobil. Doseg je idealan za primjerice odlaske u Zagreb, koje mogu odraditi s jednim punjenjem (oba smjera) gdje smanjuju troškove cca 10 puta. Boja je pogođena. Nadam se da su uzeli executive zadnja sjedala, to je odlična stvar za tvrtku koja je dislocirana od aerodroma, kad treba prevesti poslovne partnere. Želim im puno km, sa svakim pređenim investicija se vraća. Ako nisu, brijem da ce uskoro nabavljati Chademo adapter, jer je Koprivnica jedini grad koji ima pravu infrastrukturu i najbrže punjače', komentirao je Cvetojević.