SVE JE ČISTO

I dodatni nalazi laboratorija potvrdili: U Vegeti nema salmonele

03.07.2015 u 13:46

Bionic
Reading

Nakon što su akreditirani hrvatski laboratoriji Euroinspekt Croatiakontrola i Nastavni zavod za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', već utvrdili odsutnost bakterije Salmonella spp. u Vegeti, u petak je Podravka zaprimila i dodatne rezultate analiza serija Vegete koje su bile u postupku povlačenja, priopćeno je iz Podravke

Analize su zaprimljene od ovlaštenog EU laboratorija Eurofins Lebensmittelanalytik Österreich GmbH, njemačkog ovlaštenog laboratorija Dr. Böhm i Hrvatskog veterinarskog instituta Zagreb - nacionalnog referentnog laboratorija za određivanje Salmonelle spp.

Svi gore navedeni ovlašteni laboratoriji su utvrdili odsutnost bakterije Salmonella spp. nakon analize proizvoda iz serija Vegete koja je bila u postupku povlačenja s tržišta i time je potvrđena zdravstvena ispravnost tih serija proizvoda Vegete na tržištima.

U Podravki ističu da redovno i kontinuirano provodi u svojim laboratorijima kontrolu kvalitete i zdravstvene ispravnosti svih ulaznih sirovina, poluproizvoda, gotovih proizvoda, ambalaže i okoliša. Kontrola kvalitete provodi se u skladu s važećim zakonima i EU regulativom te odgovarajućim politikama i standardima Podravke koje se odnose na kvalitetu i sigurnost hrane.

Podravka će nakon primitka novih informacija pravodobno obavijestiti javnost i druga nadležna tijela sukladno važećim propisima Republike Hrvatske, ističe se.