SLATKA NAGRADA

Kraš dijeli dividendu od 10 kuna

10.06.2015 u 13:38

Bionic
Reading

Uprava Kraša predložit će dioničarima na glavnoj skupštini, zakazanoj za 28. kolovoza, isplatu dividende od 10 kuna po dionici kao i otkup vlastitih dionica, navodi se u pozivu za skupštinu objavljenom u srijedu.

Kraš je poslovnu 2014. godinu završio s dobiti od 14,08 milijuna kuna. Uprava i Nadzorni odbor te konditorske industrije predlažu dioničarima da se iz dobiti isplati dividenda od 10 kuna po dionici. Kraš ima ukupno izdanih 1,37 milijuna redovnih dionica.

Prema zadnjoj cijeni jučer na zatvaranju Zagrebačke burze od 420 kuna, predložena dividenda daje dividendni prinos od 2,38 posto. Dividenda bi se isplatila dioničarima koji će kao vlasnici dionica biti upisani u depozitariju SKDD-a na dan 21. kolovoza. Ex-dividend date je 20. kolovoza.

U zakonske rezerve predlaže se uplatiti 703,9 tisuća kuna, a ostatak neto dobiti trebao bi se rasporediti u zadržanu dobit.

Dioničari će odlučivati i o tome da se članovima Uprave i radnicima s posebnim ovlaštenjima i odgovornostima, u skaldu sa ugovorima o radu, isplate udjeli u dobiti razmjerni ostvarenim rezultatima u 2014. godini.

Uprava i Nadzorni odbor predlažu i da se ovlasti Uprava za stjecanje vlastitih dionica, uz uvjet da zajedno s dionicama koje Kraš već posjeduje, ukupni broj tih dionica ne prelazi 10 posto temeljnog kapitala.