ISPLATA 25. SVIBNJA

Dioničari HT-a izglasali dividendu od 7 kuna

29.04.2015 u 11:04

Bionic
Reading

Dividenda Hrvatskog telekoma (HT) za 2014. iznosit će sedam kuna po dionici, a za njezinu isplatu će se iz zadržane dobiti iz 2009. izdvojiti 573,2 milijuna kuna, odlučila je danas Glavna skupština dioničara HT-a

Nisu prihvaćeni protuprijedlozi Societe Generale – Splitske banke u ime Braniteljskog fonda i Raiffeisen društva za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima u ime Raiffeisen obveznog mirovinskog fonda za isplatu većeg iznosa dividende.

Izglasana dividenda će se isplatiti 25. svibnja 2015., a pravo na isplatu imat će svi dioničari koji se upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 11. svibnja.

Skupština je prihvatila prijedlog o raspodjeli prošlogodišnje dobiti od 1,13 milijardi kuna na tri dijela: 940 milijuna kuna za povećanje

Ovogodišnja dividenda neoporeziva

Kako je odlučeno da se dividenda ove godine isplati iz zadržane dobiti iz 2009., dioničari nisu obvezni platiti porez od 12 posto (plus odgovarajući prirez). To znači da će im na račune biti isplaćen puni iznos od sedam kuna po dionici.

temeljnog kapitala, 34,7 milijuna kuna u zakonske rezerve i 155,97 milijuna kuna u zadržanu dobit.

Povećanjem temeljnog kapitala kompanija će iskoristiti poreznu olakšicu na reinvestiranu dobit, a novčana sredstva upotrijebit će za realizaciju značajnih investicijskih planova usmjerenih na razvoj infrastrukture i podizanje kvalitete usluga.  

'HT će već ove godine povećati investicije za 25 posto u odnosu na prošlu godinu, ili na 1,35 milijardi kuna, pri čemu će u fokusu biti razvoj infrastrukture za pristup internetu i u fiksnoj i u mobilnoj mreži, a vjerujemo da ćemo do kraja ove godine imati pokrivenost od 60 posto stanovništva Hrvatske sa 4G mobilnom mrežom velikih brzina te 50 posto kućanstava s brzim internetom', kazao je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković

Prihvaćene su i ostale predložene odluke. Uprava i Nadzorni odbor dobili su razrješnicu za vođenje poslovanja u prošloj godini, a u Nadzorni odbor izabran je Marc Stehle na mandatno razdoblje u trajanju od četiri godine. 

Skupštini je prisustvovalo 37 dioničara koji su predstavljali 71,83 posto temeljnog kapitala HT-a.