ZA EFIKASNIJE POSLOVANJE

Combis uspješno uveo Hyperion u Pevec

17.04.2015 u 14:02

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom je zajedno s Combisom, koji posluje u sastavu HT grupe, uspješno završio projekt implementacije Oracle Hyperion Planning rješenja u trgovačkom centru Pevec. To je prva primjena ovog naprednog poslovnog rješenja u maloprodaji u regiji.

Oracle Hyperion Planning omogućava detaljniju i precizniju izradu plana, kao i kvalitetno praćenje realizacije budžeta. Iz toga stvara efikasne analize profitabilnosti za svaku poslovnu jedinicu, što omogućuje planiranje temeljem različitih scenarija budućnosti.

"Stručnost zaposlenika svih članica HT Grupe ponovno se pokazala kao važan faktor uspjeha, na zadovoljstvo naših zajedničkih korisnika i obiju kompanija uključenih u ovaj zahtjevan projekt", istaknuo je Hrvoje Išek, operativni direktor prodaje za velike poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma, ujedno i član Uprave Combisa za prodaju.

Uvođenje Oracle Hyperion Planninga provedeno je u četiri faze. U prvoj fazi su prikupljene informacije i analizirani su zahtjevi korisnika. Potom su uslijedile instalacija i implementacija, dok je u posljednjoj fazi provedeno testiranje i edukacija.

"Suradnja s Pevecom od velike nam je važnosti, jer je ovo prva implementacija Oracle rješenja u maloprodaji u regiji. Svi ključni korisnici u Pevecu i njihovi timovi uložili su veliki trud u ovaj projekt, a menadžment im je dao snažnu podršku, što je svima nama olakšalo realizaciju projekta u planiranim rokovima", izjavila je Anita Mraović Kordić, menadžerica za korporativne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Sustav je uveden u sve maloprodajne centre Peveca u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Makarskoj, Zadru, Puli, Bjelovaru, Koprivnici i Osijeku, u sedam prodajnih programa i oko 35 potprograma. Sustav obuhvaća segmente nabave, zaliha, maloprodaje i veleprodaje, ali i odjele IT-ja, ljudskih resursa i marketinga Peveca. Po završetku implementacije, kontroling Peveca je dobio centralizirani sustav za planiranje i izvještavanje o realiziranim i planiranim veličinama, odnosno pouzdanu platformu za efikasniju podršku prilikom donošenja poslovnih odluka.

"S obzirom na specifičnosti maloprodaje, posebno u budžetiranju, Hyperion Planning nam je bitno olakšao cijeli proces financijskog planiranja i izvještavanja. Uz to smo povećali fleksibilnost, dobili mogućnost naknadne korekcije troškova i neograničene skalabilnosti. Sada imamo učinkovitiji mehanizam nadzora nad proračunskim procesima, centralno prikupljanje i pohranu informacija. Hyperion je integriran s našom korporacijskom infrastrukturom, što nam skraćuje vrijeme rada na planiranju i realizaciji troškova, praćenje i usporedba prognoza i ostvarenja bit će detaljnija, a donošenje odluka kvalitetnije. S ovim rješenjem možemo reagirati na potrebe kupaca brže i točnije, što nam je izuzetno važno", ustvrdila je Lidija Kljajić, članica Uprave za financije iz Peveca.

Sukladno iskustvima stečenima na dosadašnjim projektima, HT i Combis su korisnicima u Pevecu pružili i usluge savjetovanja u procesu planiranja i analize.

„Combisovi eksperti koji su radili na ovom projektu certificirani su stručnjaci sa značajnim iskustvom u implementaciji Hyperion Planninga u bankarstvu, osiguranju i energetici. O njihovoj stručnosti govore i postignuti partnerski statusi Oracle Gold Partner i Oracle Hyperion Planning Specializations", izjavila je Ivona Blauhorn, Business Development Manager i voditeljica projekta iz Combisa.

HT Grupa je s Combisom jedini Oracle partner u Adriatic regiji za Hyperion Planning u Cloudu, namijenjen svim segmentima tržišta. Riječ je o sofisticiranoj aplikaciji za poslovno planiranje i analitiku koja objedinjuje sve funkcionalnosti Oracle Hyperion Planninga s prednostima rada u Cloudu.