RIMAC O INVESTIRANJU

'Dok me ovdje ignoriraju, u Makedoniji mi nude nevjerojatne stvari!'

16.03.2015 u 11:08

Bionic
Reading

'Sada ovdje radi više od 70 ljudi, do kraja godine bit će ih oko 160. A ja ovdje želim vidjeti tisuću ljudi već 2020., koji će godišnje proizvoditi nekoliko stotina automobila! Takav je bio plan od početka i mi idemo prema tome, već sada ostvarujemo bolje rezultate nego što smo planirali prije četiri godine', poručuje u Večernjem listu mladi i inovativni poduzetnik Mate Rimac, vlasnik tvrtke Rimac automobili

Uz ambiciozne najave, Rimac je kritizirao odnos države prema biznisu.

'Mi smo od države i dalje dobili samo zanemariva sredstva. Sada ćemo se prijavili za poticaj u opremanju postrojenja. Ali nismo sigurni da li ćemo dobiti, jer se gledaju bilance, dakle dobit, unazad nekoliko godina, a mi smo mlada tvrtka i s konkurencijom u kompanijama s duljom tradicijom ne prolazimo lako, na nekim natječajima upravo iz tih razloga nismo prošli. Tražimo zemljište za novi pogon pa su nas zvali iz Siska, ali to je inicijativa tamošnje gradonačelnice', kaže.

'To od Vlade ili nekog ministra nismo još vidjeli. Lošiji smo i od Makedonije po tim pitanjima, bila je ovdje i makedonska ambasadorica, nude nevjerojatne stvari, tamo su uveli čak i ocjenjivanje državnih službenika, dok mi imamo zaposlenu jednu osobu koja ništa drugo ne radi nego cijeli dan obilazi birokraciju', ističe Rimac.

Više o njegovim planovima možete pročitati ovdje.