OTVARANJE 2017.

Agrokorova Karisma ulaže 118 milijuna kuna u Hotele Plat

13.03.2015 u 15:10

Bionic
Reading

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) prihvatilo je obvezujuću ponudu tvrtke (Karisma Hotels Adriatic) KHA četiri d.o.o. iz Zagreba za kupnju državnih dionica hotelske tvrtke na dubrovačkom području Hoteli Plat te će ta tvrtka po potpisivanju ugovora s CERP-om postati novi vlasnik 92,49 posto temeljnog kapitala te hotelske kuće

Odluku o prihvaćanju obvezujuće ponude KHA četiri za Hotele Plat Upravno vijeće CERP-a donijelo je na sjednici u četvrtak, stoji u priopćenju objavljenom na CERP-ovim web stranicama.

Osnivač tvrtke KHA četiri je tvrtka Karisma Hotels Adriatic (KHA) iza koje stoje koncern Agrokor i meksički hotelski lanac Karisma te jedan od najjačih svjetskih touroperatora TUI.

CERP je zadužen sklopiti s KHA četiri ugovor o prodaji i prijenosu dionica Hotela Plat najkasnije u roku od 60 dana od donošenja odluke o prihvaćanju obvezujuće ponude. To bi značilo da bi se taj ugovor trebao potpisati do otprilike sredine svibnja.

Time se ujedno završava više od godinu dana duga 'potraga' za investitorom odnosno kupcem državnih dionica u Hotelima Plat, za što je u drugom obvezujućem 'pokušaju' prodaje krajem veljače stigla jedino ponuda KHA četiri.

U objavi na web stranicama CERP podsjeća da se u postupku javnog prikupljanja ponuda za kupnju dionica Hotela Platu nudilo ukupno 182.440 dionica Plata po početnoj cijeni od oko 100 milijuna kuna, a da je KHA četiri ponudila 18 posto višu cijenu ili 118 milijuna kuna.

Za pripremu investicije već je angažiran tim stručnjaka koji je započeo s pripremom potrebne dokumentacije kako bi se planirane investicije okončale za turističku sezonu 2017.