VJEROVNICI GLASALI PROTIV

Nagodba propala, izgledan stečaj Baumaxa

12.03.2015 u 14:11

Bionic
Reading

Čak 98 posto vjerovnika glasovalo je protiv Plana financijskog restrukturiranja Baumaxa Zagreb. Fina je zbog toga obustavila predstečajnu nagodbu i sada će, ako se utvrdi da postoje stečajni razlozi, podnijeti prijedlog za pokretanje stečajnog postupka

Država i financijske institucije (ukupno potražuju 414,4 milijuna kuna) u potpunosti su odbile nagodbu, dok je od ostalih vjerovnika (92,9 milijuna kuna tražbina) njih svega 1,9 posto podržalo plan.

Baumax je u svibnju prošle godine podnio prijedlog za predstečajnu nagodbu nakon što je tvrtka zapala u nelikvidnost zbog čega nije mogla uredno podmirivati obveze prema bankama, od kojih su joj neke blokirale račun.

U Baumaxu su smatrali da su sposobni nastaviti poslovanje barem u nekim hrvatskim gradovima. Nakon zatvaranja centara u Sesvetama, Karlovcu, Splitu, Varaždinu i Zagrebu ostali su prisutni u Zadru, Rijeci i Osijeku.

Čak su prema planu restrukturiranja planirali ove godine otvoriti pet novih prodajnih mjesta, ali nakon propasti nagodbe izvjesno je da će se austrijski lanac u potpunosti povući iz Hrvatske.