PARTNERSTVO SE NASTAVLJA

EBRD na Atlanticovim dionicama ukeširao 74 milijuna kuna

12.03.2015 u 08:28

Bionic
Reading

Europska banka za rekonstrukciju i razvitak (EBRD) u srijedu je smanjila svoj udio u hrvatskoj kompaniji Atlantic Grupa d.d., jednoj od vodećih prehrambenih kompanija u jugoistočnoj Europi, i zadržala skoro 6 posto dionica što signalizira povjerenje u njezin strateški pravac i njezino poslovanje, priopćio je EBRD

EBRD je prodao 85.000 dionica koje predstavljaju 2,55 posto dioničkog kapitala Atlantic Grupe putem privatnog plasmana na OTC tržište u Zagrebu, predvođeno investicijskom kompanijom InterCapital. Kako se navodi na Zagrebačkoj burzi, EBRD je udio od 2,55 posto dionica prodao investitorima za oko 74 milijuna kuna.

Nakon privatne prodaje EBRD nastavlja svoje partnerstvo s Atlantic Grupom zadržavajući 5,98 posto dionica kompanije.

'Veoma smo zadovoljni dugoročnim partnerstvom s Atlantic Grupom i postignućima kompanije proteklih godina, posebice snažnim poslovnim modelom, sposobnošću prilagodbe promjenjivim tržišnim uvjetima i iskusnim i predanim menadžerskim timom koji djeluje s primjernom otvorenošću i transparentnošću. Nastavljajući biti dioničar EBRD i dalje ima povjerenja u buduće izglede i rast Atlantic Grupe', rekao je Miljan Ždrale, voditelj EBRD-ova poljoprivrednog sektora za središnju i jugoistočnu Europu.

Atlantic Grupa i EBRD surađuju već dugo. U 2010. EBRD je postao dioničar u kompaniji kako bi podržao njezinu kupovinu slovenske tvrtke za proizvodnju hrane Droga Kolinska.

Od početka operacija u Hrvatskoj 1993. EBRD je investirao 3,1 milijardu eura u više od 170 projekata u zemlji, priopćio je EBRD.