SINDIKAT O INICIJATIVI GRAĐANA

Radnicima Imunološkog trebaju konkretni potezi, a ne diletantske ideje

04.03.2015 u 15:10

Bionic
Reading

Sindikat EKN Hrvatske pozdravlja volju i želju svakog građanina, pa tako i grupe građana koji su 3. ožujka na konferenciji za novinare izvijestili javnost o svojim idejama o privatizaciji Imunološkog zavoda. To nam je znak da smo proteklih mjeseci našom borbom dobro osvijestili građanstvo o značenju IZ-a, navodi se u priopćenju

Međutim radnici neće preživjeti od ideja, već od konkretnih poteza, a o svojim razmišljanjima i konkretnim prijedlozima naš je sindikat već nebrojeno puta obavještavao javnost. Društvo koje je sazvalo konferenciju za novinare, Visia Croatica d.o.o., bavi se prikazivanjem filmova, a istoimeno komanditno društvo osnovano je krajem protekle godine. Razumijemo i to da se nalazimo u izbornoj godini i da poneke ambicije uvjetuju takve poteze. No dozvolimo da radnici IZ-a ipak najbolje znaju probleme i rješenje problema. Do rješenja bi već zasigurno došlo da nema utjecaja jakih lobija koji ga koče, stoji u priopćenju koje potpisuju Krešimir Dorić, predsjednik Sindikata, te Lidija Jagarinec, sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu.

Ovako javno nuditi nešto dok još nemate ništa te razgovarati o dobiti društva koje u ovome trenutku ima važnijih problema od same privatizacije, a to su: dobivanje dozvola za krvne derivate i bakterijska cjepiva te obnova dozvole za virusna cjepiva koja istječe krajem 2015, nije ozbiljno. Sindikat EKN-a Hrvatske će, naravno, podržati samo ozbiljne ulagače, one koji mogu jamčiti dobivanje dozvola i nastavak proizvodnje jer bez toga IZ definitivno nema budućnosti, ističe se u priopćenju.