AKO DOĐE DO IPO-a

Cijena dionica HEP-a od 1615 kuna do 1880 kuna

04.03.2015 u 09:51

Bionic
Reading

Brokerska kuća FIMA Vrijednosnice za tjednik Globus napravila je analizu cijene dionica HEP-a. Prema najavama iz Vlade HEP će se dokapitalizirati putem inicijalne javne ponude (IPO) što bi bio događaj godine za domaće tržište kapitala

Uprava HEP-a uskoro bi trebala raspisati natječaj za konzultan­ta koji će predložiti nekoliko varijanti za dokapitalizaciju putem inicijalne javne ponude. Vlada bi zatim krajem svibnja izabrala jedan od prijedloga konzultanata i definitivno potvrdila da se ide u IPO.

HEP pak treba odraditi konkretan posao pripreme IPO-a, u kojem je svakako najzahtjevnija priprema prospekta, a dionice HEP-a na burzi bi se, prema optimističnoj procjeni, mogle naći već u listopadu, piše Globus.

Prema analizi FIMA Vrijednosnica dva su scenarija raspona cijene dionice HEP-a, ovisno o tome ide li se na 20 ili 25 posto dionica u IPO-u. U slučaju prvog fer vrijednost se kreće od 1.615 kuna do 1.880 kuna, a ako se u IPO ide s 25 posto dionica tad je cijena od 1.514 kuna do 1.762 kune.