PREMAŠILI PLAN

Janaf: Prihodi veći tri, neto dobit 18,6 posto

13.02.2015 u 10:58

Bionic
Reading

Janaf, kompanija za transport i skladištenje nafte u državnom vlasništvu, prošle godine ostvario je ukupne prihode u iznosu od 489,8 milijuna kuna, što je povećanje za 2,9 posto, navodi se u priopćenju kompanije. U Janafu se hvale navodeći da je to 9,5 posto više u odnosu na plan

U navedenom razdoblju Janaf je ostvario bruto dobit u iznosu od 118,1 milijun kuna. Iskazana neto dobit, u iznosu od 114,4 milijuna kuna, povećana je za 18,6 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Gotovo 60 posto prihoda od temeljne djelatnosti (transport nafte te skladištenje nafte i naftnih derivata) ostvareno je na inozemnom tržištu.

U 2014. završeni su veliki investicijski projekti na terminalima Omišalj i Žitnjak u ukupnom iznosu od 642 milijuna kuna, a realizacijom navedenih projekata završen je veliki investicijski ciklus Janafa vrijedan ukupno milijardu kuna.

'I u ovoj godini Janaf nastavlja s investicijskim projektima vezanim uz gradnju podmorskog naftovoda otok Krk-kopno i dogradnju Terminala Omišalj koji će otvoriti nove šanse daljnjeg razvoja i uspješnog poslovanja povećanjem skladištenja nafte i derivata te realizacijom projekta Jadranskog centra za skladištenje nafte i derivata u Omišlju', poručuju iz Janafa.