TRAŽE RADNIKE

Brodosplit osigurao punu zaposlenost do kraja 2017.

30.01.2015 u 15:09

Bionic
Reading

Brodosplit u brodograđevnom dijelu poslovanja ima osiguranu punu zaposlenost za ovu i iduće dvije godine, a iz splitskog brodogradilišta najavljuju i nova zapošljavanja

U knjizi narudžbi Brodosplita samo u brodograđevnom dijelu prodaje aktivno je 17 novogradnji brodova te 4 izgradnje trupa s nadgrađem i izgradnja opremljenih sekcija grand-blokova za mega kruzere, navodi se u priopćenju iz te tvrtke objavljeno u petak.

Kako je rečeno, time to društvo ima punu zaposlenost za ovu i slijedeće dvije godine, a dio seže i do 2018. godine.

Zbog nedostatka raspoloživog kvalificiranog radnog kadra, Uprava Brodosplita je u zahtjevu upućenom Vladi RH tražila odobrenje uvoza radne snage, prvenstveno radnika iz BiH, kvotu od 2579 radnika, za 14 različitih zanimanja, ali u obrazloženju je navedeno da zahtjev Brodosplita nije prihvaćen jer na zavodima za zapošljavanje u Hrvatskoj postoji registrirano 3218 nezaposlenih s tim zanimanjima.

U srijedu i četvrtak, 28. i 29. siječnja 2015. godine, u brodogradilištu Brodosplit organizirani su Dani otvorenih vrata. Tih su dana vrata splitskog ‘Škvera’ bila otvorena za sve zainteresirane nezaposlene, metalskih zanimanje koji su se željeli upoznati s otvorenim radnim mjestima najvećeg hrvatskog brodogradilišta.

Trenutno u Brodosplitu radi 2413 radnika, a samo u prošloj godini je 609 novozaposlenih. Međutim zbog novougovorenih poslova, poput projekta 'Vrata Venecije', potrebe za dodatnim radnicima dosežu i više stotina po pojedinom zanimanju.

Natječaj za tražena radna mjesta otvoren je do kraja siječnja, a dosad se osobnim dolaskom u Brodosplit ili elektroničkim putem javilo 1.080 radnika.