NOVI/STARI ŠEF SPORTSKIH NOVOSTI

Hanžeković nagovorio Zvonimira Bobana da se vrati u EPH

28.01.2015 u 10:41

Bionic
Reading

Bivšeg nogometaša Zvonimira Bobana Nadzorni odbor EPH-a imenovat će za predsjednika Uprave Sportskih novosti, neslužbeno doznajemo iz povjerljivih izvora. Boban je u istoj fotelji sjedio od 2005. do 2008., a tu je funkciju napustio nezadovoljan kako se izdavač EPH odnosi prema novinama koje je vodio

U međuvremenu najveća domaća izdavačka kuća prošla je kroz burno razdoblje. Njezin osnivač Ninoslav Pavić u predstečajnoj nagodbi izgubio je vlasništvo, a novi gazda odvjetnik Marijan Hanžeković na čelo EPH-a postavio je svoje ljude.

Imenovanje Bobana za šefa Sportskih novosti može se nazvati hrabrim potezom jer on nije u najboljim odnosima s gazdom Dinama i najutjecajnijim čovjekom hrvatskog nogometa Zdravkom Mamićem.

Boban bi trebao početi raditi na novoj funkciji 1. veljače.

Novi posao zasigurno će omesti Bobana u razvijanju privatnog biznisa s hrenovkama.

On je, naime, vlasnik tvrtke Moja zemlja, ekskluzivnog zastupnika talijanske tvrtke AIA-a, jednog od vodećih europskih proizvođača pilećeg i purećeg mesa. AIA je dio grupacije Veronesi, prehrambenog diva čiji su godišnji prihodi veći od dvije milijarde eura.

Najjači su Bobanov brend u Hrvatskoj hrenovke Wudy.

Osim Bobana, kao vlasnici tvrtke vode se i nogometne legende Talijan Paolo Maldini i Ukrajinac Andrij Ševčenko, Bobanovi suigrači iz Milana.

Tvrtka Moja zemlja u 2013. imala je 54 milijuna kuna prihoda.