POLA MILIJARDE DUGA

Hotel Esplanade završio u predstečajnoj nagodbi

Bionic
Reading

Hotel Esplanade početkom siječnja pokrenuo je postupak predstečajne nagodbe zbog ukupnog duga u iznosu od 424,5 milijuna kuna prema vjerovnicima, piše Poslovni dnevnik

Kap koja je prelila čašu i luksuzan zagrebački hotel dovela u stanje prezaduženosti izgubljen je spor s Regentom, u čijem je sastavu Esplanade poslovao do kraja 2012. godine. Naime, iako je vlasnik tvrtke Esplanade oleander, austrijska WSF Grupa, razlaz s Regentom predstavila kao novu priliku za nastavak jačanja brenda Hotela Esplanade i razvoj luksuznog hotelijerstva u Zagrebu, taj ih je potez očito skupo stajao. Regent koji je 2010. od Rezidora preuzela tajvanska tvrtka Formosa International Hotels, nakon spora dobivenog još početkom prošle godine od Esplanade tako potražuje čak 67,1 milijun kuna.

Iz pregleda strukture obveza priloženom uz plan restrukturiranja i prijedlog predstečajne nagodbe vidljiva je i visoka zaduženost tvrtke prema financijskim institucijama, dok dugovanja prema državi jedva premašuju milijun kuna i u planu je njihovo podmirivanje u punom iznosu.

Više možete pročitati ovdje