HANŽEKOVIĆ IH 'OTEO' VEČERNJEM

Ogurlić novi glavni urednik Jutarnjeg, Drljača zamjenik?

13.01.2015 u 12:27

Bionic
Reading

Odvjetnik Marijan Hanžeković postavio je svoje ljude u Upravu EPH, a navodno bi danas trebalo biti poznato i ime novog glavnog urednika Jutarnjeg lista te njegovog zamjenika. Prema još uvijek neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, radi se o Goranu Ogurliću, glavnom uredniku Večernjeg lista. Ogurlić nije jedino ime koje Hanžeković 'otima' konkurenciji. Na mjesto zamjenika glavnog urednika navodno dolazi Gojko Drljača, jedan od dugogodišnjih urednika Večernjeg lista

Protagonisti priče dogovorili su se da do službene objave neće ništa komentirati, a informacije nisu htjeli potvrditi ni Zrinka Vuković Berić, predsjednica Uprave EPH, ni Tomislav Wruss, član Uprave.

Vijest o imenovanju Ogurlića trebala bi biti danas objavljena redakciji Jutarnjeg lista. Sukladno Statutu, i redakcija se treba očitovati o imenovanju glavnog urednika, a kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih Jutarnjem listu, stav o novim šefovima jednih od najvećih dnevnih novina je pozitivan.

Kako se šuška, Gorana Ogurlića već nekoliko tjedana nema u Večernjem listu, a glavnu riječ u toj redakciji vodi Dražen Klarić, trenutno izdavački direktor u Večernjem listu. Za njega se pak priča da bi mogao postati glavni urednik Večernjaka. No Klarić nam nije htio ništa komentirati, uz ispriku da mu je to prva informacija. 

Ovime se može reći da je Marijan Hanžeković 'obezglavio' Večernji list.

Inače, Ogurlić je u Večernji list prešao 2006. upravo iz Jutarnjeg lista, u kojem je bio prvi šef deska, potom pomoćnik glavnog urednika te izvršni urednik Jutarnjeg.

Rođen je u Rijeci 18. listopada 1969. Bio je glavni urednik tjednika Kronika (1994), pomoćnik glavnog urednika primorsko-goranskog Dnevnika (1996), a uređuje i neka revijalna izdanja Novog lista (Tribina, Feniks). Bio je suradnik u Novom listu, Slobodnoj Dalmaciji, Globusu i Nedjeljnoj Dalmaciji.