LJUTI NA MINISTARSTVO

Direktorica Croduxa: I najveći kriminalci dobiju optužni prijedlog

22.12.2014 u 09:39

Bionic
Reading

Predsjednik Saveza udruga za zaštitu potrošača Hrvatske Nenad Kurtović smatra kako je priča o nekvalitetnom gorivo na Croduxovim postajama krivo iskomunicirana. 'S obzirom na to da je riječ o proizvodu koji nije opasan za potrošače i koji ne nanosi štetu njihovim automobilima problem je trebao biti riješen u razgovorima predastavnika Ministarstva i tvrtke Crodux', rekao je Kurtović u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvoga

Izvršna direktorica Croduxa Draga Antić naglasila je kako filtrabilnost na -13 stupnjeva ne govori o tome da je riječ o nekvalitetnom gorivu.

'Ministarstvo nas je stavilo na listu onih koji prodaju nekvalitetno gorivo i javnost su o tome obavijestili prije nego su nama poslali inspekcijski nalaz', izjavila je Antić te dodala kako su se morali braniti samo na temelju novinskih napisa.


'Godišnje u proračun uplaćujemo milijardu kuna na ime trošarina, zapošljavamo 800 ljudi ... pa i najveći kriminalci dobiju optužni prijedlog', ustvrdila je izvršna direktorica Croduxa. Ona je posebno inzistirala na tome da ZIK ima akreditaciju za uzorkovanje, ali ne i ispitivanje filtrabilnosti te je uzorke trebao poslati u neki drugi laboratorij.

Na pitanje zašto su čekali s objavom, pomoćnik ministra gospodarstva Ismar Avdagić je rekao da su reagirali tek nakon što su dobili službeno izvješće. Kaže da tankove sa spornim gorivom nisu zapečatili jer djelatnici Ministarstva nemaju te ovlasti.

'Ne želim da se ovo pretvara u obračun Ministarstva s nekim. Cilj je bio zaštita potrošača, riječ je samo o našem redovnom poslu', rekao je Avdagić.

Antić je rekla da je prodaja na Croduxovim benziskim postajama značajno pala.