ZOLTAN ALDOTT

Šef Ine najavio ulaganja u rafinerije u 2015.

27.11.2014 u 17:33

Bionic
Reading

Nakon najave Mola i mirovinskih fondova da će tražiti isplate dividende u iznosu od dvije milijarde kuna, predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott najavio je za časopis Banka da će 2015. Ina povećavati ulaganja u proizvodnju ugljikovodika i investirati u rafinerije

Predsjednik uprave Ine Zoltán Áldott rekao je za Banku da će ta tvrtka sljedeće godine ulagati i usmjeriti se na međunarodno tržište.

'U godini koja je pred nama Ina ostaje predana strategiji rasta u svim segmentima djelatnosti, uz novi investicijski ciklus kao rezultat financijske konsolidacije koju smo uspješno proveli u posljednjih nekoliko godina. U istraživanju i proizvodnji nafte i plina, kao Ininom ključnom pokretaču rasta, planiramo povećati investicije i ostvariti rast u proizvodnji ugljikovodika', rekao je Áldott.

U rafinerijskom poslovanju, usredotočit ćemo napore na postizanje dugoročne održivosti ovog segmenta pojačavajući našu prisutnost na regionalnom tržištu uz implementaciju onih investicija koje mogu osigurati povrat uloženog i profit. Naše maloprodajno poslovanje dodatno će se unaprijediti nastavkom modernizacije uz poseban naglasak na konkurentnu ponudu goriva i robu široke potrošnje', rekao je Áldott za Banku.