PODRAVKA ŽELI SPRIJEČITI STEČAJ

Vladimir Bunić novi direktor rovinjske Mirne

21.11.2014 u 18:13

Bionic
Reading

Vladimir Bunić novi je direktor rovinjske Mirne, tvrtke koja je u 63,95-postotnom vlasništvu koprivničke Podravke

Glavna skupština Mirne, koju je sazvala Podravka, u petak je opozvala dosadašnje članove Nadzornog odbora te tvrtke, izabrala nove članove NO, koji su potom imenovali Vladimira Bunića članom Uprave-direktorom Mirne, izvijestili su iz Podravke.

Odlukom glavne skupštine s danom 21. studenog opozvani su dosadašnji članovi Nadzornog odbora (NO) Mirne - predsjednik NO David Ilijevski te članovi Željko Bošnjak i Ivana Jagačić, a za nove članove NO izabrani su kao predstavnici Podravke Mario Baburić, Branka Perković i Marina Diminić Visintin.

Nakon skupštine održana je i konstituirajuća sjednica NO na kojoj je konstatirano da je dosadašnji predsjednik Uprave Mirne Saša Krobot 18. studenog podnio neopozivu ostavku, koja stupa na snagu s današnjim datumom. Konstatirano je i da su dva člana Uprave Mirne ranije podnijela neopozive ostavke Marko Kardaš 12. studenog, a Siniša Slunjski 29. rujna.

S današnjim danom opozvane su i stavljene izvan snage sve punomoći koje je izdala dosadašnja Uprava, navodi se u priopćenju Podravke.

Podravka će, nakon što provede detaljnu analizu dosadašnjeg poslovanja Mirne, poduzeti sve što je moguće, a u okviru zakonskih mogućnosti, kako bi otklonila potrebu da se nad Mirnom otvori stečaj, ističu iz koprivničke tvrtke.

Pritom naglašavaju kako je strateški interes Podravke širenje poslovanja programa konzervirane ribe s posebnim naglaskom na izvoz ribljih konzervi na regionalna tržišta.

'Podravka u svom asortimanu ima međunarodno poznatu marku 'Eva' koja na godišnjoj razini ostvaruje promet od preko 140 milijuna kuna, odnosno prodaje više od 3.000 tona konzervirane ribe u raznim oblicima. Integracijom vlastitog lanca opskrbe, otvaraju se velike mogućnosti za snažniji razvoj poslovanja robnih marki iz portfelja proizvoda Mirne kao i Podravkine robne marke 'Eva', ističe se u priopćenju Podravke.

Posebnim se priopćenjem vezano uz glavnu skupštinu oglasio i smijenjeni predsjednik NO Mirne David Ilijevski koji navodi kako je Skupština 'unatoč impresivnim podacima iz poslovanja u protekle dvije godine od kada je dosadašnje poslovodstvo preuzelo vođenje tvrtke izglasala razrešenje NO'.

Ilijevski navodi kako je dosadašnje poslovodstvo Mirne u dvije godine posrnulo poduzeće vratilo na tržište, podiglo prihode za 67 posto, izvoz za čak 85 posto te zaposlilo 120 novih radnika.

Tvrdi i kako je 'današnjim događajima prethodio čitav niz nezakonitih radnji kojima je stvorena skupštinska većina, a dosadašnje poslovodstvo tvrtke mjerodavnim je državnim institucijama već podnijelo niz kaznenih prijava od kojih su neke već u fazi istrage o čemu je javnost već upoznata'.

'Zaštitu svojih vlasničkih prava, ali i prava svih zaposlenika Mirne u interesu nastavka proizvodnje, očuvanja radnih mjesta i širenja proizvodnje, tražimo i tražit ćemo od pravosudnih tijela Republike Hrvatske', najavljuje Ilijevski.