NINO PAVIĆ MAKNUT

Skupština potvrdila: Hanžeković ulazi u EPH

21.11.2014 u 16:04

Bionic
Reading

Glavna skupština Europapress holdinga donijela je odluku o promjeni vlasničke strukture temeljem koje Marijan Hanžeković postaje vlasnikom 90 posto dionica najveće izdavačke kuće u Hrvatskoj

Nakon što je većina vjerovnika Europapress holdinga podržala plan financijskog i operativnog restrukturiranja danas su vlasnici ove medijske kuće na glavnoj skupštini društva potvrdili odluke iz predstečajne nagodbe, potvrdio je za tportal Marijan Hanžeković

Prema odluci skupštine, temeljni kapital EPH će se najprije smanjiti, a nakon toga povećati tako što će se potraživanje Hypo Alpe Adria banke u iznosu od 140 milijuna pretvoriti u temeljni kapital.

Time je otvoren put da Marijan Hanžeković putem otkupa udjela od Hypo Alpe Adria banke stekne većinski udjel od 90 posto u najvećoj hrvatskoj medijskoj kući.

Današnja skupština najvjerojatnije znači i promjenu sadašnje Uprave, na čijem čelu su bili Ninoslav Pavić i Peter Walter Imberg.

Još je neizvjesno hoće li Hanžeković dugoročno zadržati većinski udjel ili će ga, kako se u posljednje vrijeme spekulira, prepustiti nekom trećem. Naime moglo se čuti da i sam Pavić traži svoje investitore uz pomoć kojih bi se vratio u EPH.