REGIONALNO ŠIRENJE

Vlasnik srpskog Kurira preuzima hrvatski Story

07.11.2014 u 15:14

Bionic
Reading

Srpska kompanija Adria Media Group u vlasništvu Aleksandra Rodića, koja između ostalog izdaje Kurir, danas je preuzela 75 posto temeljnog kapitala tvrtke Adria Medija Zagreb (AMZ), izdavača hrvatskog Storyja

Dosadašnji većinski vlasnici, finska tvrtka Sanoma Media Russia & CEE i njemačka korporacija Gruner&Jahr, povlače se iz Hrvatske zbog, ističe se u priopćenju za javnost, 'nove poslovne strategije i fokusiranja na tržišta na kojima su 100-postotni vlasnici kompanija'.

Preostalih 25 posto AMZ-a zadržat će i dalje austrijska Styria u čijem su sastavu Večernji list i 24sata


Izvršna direktorica AMZ-a Ivona Čulo za tportal je rekla kako vjeruje da će se promjena vlasničke strukture pozitivno odraziti na poslovanje AMZ-a.

'Nama je bitno da novi vlasnik vjeruje u razvoj medija u ovoj regiji. Da se radi o nekome tko će napokon investirati u razvoj. U zadnjih pet godina nismo imali jači podršku od vlasnika jer su se koncentrirali na druga tržišta', istaknula je Čulo.

Uz Story AMZ izdaje, između ostalog, časopise Cosmopolitan, Elle, Lisa, National Geographic Hrvatska, Sensa i Men's Health.

Preuzimanjem AMZ srpski poduzetnik Rodić nastavlja s agresivnim širenjem svog medijskog carstva. Prošle godine njegova kompanija Kurir info kupila je AMZ-ovu sestrinsku tvrtku Adria Media Serbia koja je također bila u vlasništvu finske Sanome i njemačke korporacije Gruner&Jahr. Njihovim spajanjem nastala je današnja Adria Media Group

Aleksandar Rodić preuzeo je upravljanje s Kurirom nakon što je njegov otac Radoslav Rodić uhićen 2009. zbog sumnje da je utajio porez.