PRETRES U GAVRILOVIĆU

'Ovo me podsjeća na 1945., tužit ću državu!'

22.10.2014 u 09:25

Bionic
Reading

Mesna industrija Gavrilović poštuje sve zakonske regulative Hrvatske i Europske unije vezano uz poslovanje kao i proizvodnju od ulaska sirovine u pogone do izlaska finalnog proizvoda, izjavio je Georg Gavrilović, vlasnik Mesne industrije Gavrilović. Tvrdi kako se nakon jučerašnje policijske akcije u može jedino zaključiti kako ih država pritišće zbog arbitraže u kojoj od Hrvatske potražuju 300 milijuna eura odštete

'Rezignirani smo zbog postupanja nadležnih tijela. Ovo je još jedan primjer antipoduzetničke klime u Republici Hrvatskoj. Postupak državnih tijela i intervencija policije me podsjeća na 1945. kad su tadašnje vlasti uhitili mog oca pod lažnim optužbama, obitelji oduzeli imovinu, zbog čega smo bili prisiljeni napustiti Hrvatsku', izjavio je Gavrilović te dodao kako će inzistirati da Uprava Mesne industrije Gavrilović izračuna i sudskim putem potražuje naknadu i ove štete koju je prouzročilo jučerašnji policijski pretres.

Iz uprave kompanije poručili su kako ne smiju javno komentirati izvide djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova

'Mesna industrija Gavrilović će informirati sve poslovne partnere, potrošače i širu javnost o detaljima ove istrage čim to bude moguće. O današnjem postupku državnih tijela i pritisku na arbitražni postupak obavijestiti ćemo i arbitražni sud u Washingtonu zadužen za riješenje spora između Mesne industrije Gavrilović i Vlade Republike Hrvatske', piše u priopćenju.