SLUČAJ BRAMGRAD

S Bandićem zamijenio zemlju i sad su obojica u zatvoru

21.10.2014 u 07:20

Bionic
Reading

Uz gradonačelnika Milana Bandića, vrhušku Zagrebačkog holdinga i poduzetnika Petra Pripuza, policija je privela i 54-godišnjeg inženjera građevinarstva Branka Mihaljevića. Riječ je o vlasniku tvrtke Bramgrad projekt koja je s Gradom Zagrebom prije nekoliko godina sklopila 'zanimljiv' ugovor o zamjeni parcela

Zamjena zemljišta, i to onih vrednijih gradskih za jeftinije privatne jedan je od češćih manevara Bandićeve birokracije.

Tako je Bramgrad projekt za 3.476 metara kvadratnih na Peščenici koje se nalaze u IV., najmanje vrijednoj građevinskoj zoni dobio u zamjenu gradsku parcelu u II. zoni na Trnju, nedaleko od famoznih Bandićevih fontana, površine 5.092 kvadrata.

Tada je utvrđeno i kako Bramgrad za razliku u kvadraturi Gradu treba nadoplatiti 7,5 milijuna kuna. Ali nekom čudnom matematikom firmi Branka Mihaljevića priznati su tzv. troškovi preseljenja, i to za gotovo identičan iznos odštete. Zanimljivo je da gradske vlasti nisu tražile da se njima priznaju troškovi preseljenja baze Zrinjevaca koja je bila na Trnju.

Mihaljević je na dobivenoj parceli izgradio stambeno-poslovnu zgradu sa 144 stanova i 230 parkirnih mjesta.

Bramgrad projekt danas je visoko zadužena tvrtka s negativnim kapitalom i rezervama koja je prošle godine imala tek 1,7 milijuna kuna prihoda te gubitak od 2,8 milijuna kuna.

Druga Mihaljevićeva tvrtka Bramgrad d.o.o. također ima značajne kratkoročne obaveze od 23,3 milijuna kuna, s tim da je lani imala 20,5 milijuna kuna prihoda i dobit od 1,4 milijuna kuna.

U Mihaljevićevu je vlasništvu i nekretninska tvrtka Eksedra koja također ne stoji bajno. Ima više od 70 milijuna kuna kratkoročnih obaveza, a u 2013. prihodovala je 2,7 milijuna kuna uz gubitak od 4,5 milijuna kuna.