MINISTAR VRDOLJAK

'Svašta piše na plotu, ali za Inu očekujem ozbiljne studije'

10.10.2014 u 14:45

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas kako inzistira na izradi ozbiljne studije o budućnosti Ine, koja jedina može biti podloga za donošenje odluka o budućnosti kompanije

'Inzistirat ću na ozbiljnim studijama koje definiraju budućnost Ine kao vertikalno integrirane hrvatske kompanije sa svojim rafinerijskim kapacitetima, konkurentnim i profitabilnim na tržištima koja mogu pokrivati', rekao je Vrdoljak na odlasku s obilježavanja 10. godišnjice ponovnog povezivanja europske elektroenergetske mreže.

Zamoljen za komentar zadnjih događaja u Ini i procjenu zbivanja koja slijede, kazao je kako drži da će sljedećih dana biti gotov prijedlog 'prave, kvalitetne i profesionalno napravljene' strategije razvoja Ine.

Dodao je da ne želi odgovarati na dnevnopolitičke napise i bacanje šumova u komunikacijski kanal te pretvaranje Ine u dnevnu medijsku maskotu.

'Želim da Ina bude regionalni energetski lider jer ona to može', kaže Vrdoljak.

Zamoljen za komentar tvrdnji prema kojima je nemoguće da nova analiza pokaže išta drugo doli neisplativosti rada sisačke rafinerije, odgovorio je kako se radi ozbiljna strategija. Upozorava pritom da je na Upravu Ine ranije došao prijedlog za koji su kasnije MOL-ovi članovi Nadzornog odbora Ine rekli da nije dobar.

'Svašta piše na plotu, a profesionalni i stručni ljudi trebaju napisati onako kako treba i na tome inzistiram', rekao je Vrdoljak.

Kaže da se ozbiljne odluke u interesu Ine, a ne nekog drugoga, mogu donositi kad takav materijal bude gotov.