MARATONSKA SEDMOSATNA SJEDNICA

Rafinerija Sisak se ne gasi. Barem ne još

02.10.2014 u 18:18

Bionic
Reading

Nakon sedmosatne sjednice Nadzornog odbora Ine Rafineriji Sisak dana je nova šansa. Odlučeno je kak ose za sada neće zatvarati te je od Uprave traženo da finalizira stretegiju poslovanja rafinerija

'Vezano uz raspravu o strategiji rafinerijskog poslovanja te predloženim mjerama kojima bi se postiglo održivo i profitabilno poslovanje, imajući na umu kako održavanje postojećeg operativnog modela segmenta Rafinerija i marketinga uzrokuje značajne gubitke u Ini, Nadzorni odbor poziva Upravu da finalizira strategiju rafinerijskog poslovanja i cjelokupnu strategiju kompanije u najboljem poslovnom interesu Ine', priopćeno je iz te kompanije nakon sedmosatnog zasjedanja Nadzornog odbora.


Nadzorni odbor predlaže Upravi stavljanje posebne pažnje na socijalnu odgovornost i korektno postupanje prema svima na koje bi predložene odluke potencijalno utjecale. To uključuje otpremnine, ali i razvijanje dodatnih mogućnosti za lokalno zapošljavanje te mogućnosti razvijanja alternativne industrijske proizvodne aktivnosti na lokaciji u Sisku uzimajući u obzir sve zainteresirane strane.

Također, Nadzorni odbor jednoglasno je zaključio kako bi dva najveća dioničara Ine, u najboljem interesu kompanije, trebala postići dogovor o strategiji i obostrano prihvatljivom modelu korporativnog upravljanja.