POD ISTRAGOM

Čelnici Prade utajili porez?

29.09.2014 u 15:46

Bionic
Reading

Talijanske vlasti pokrenule su istragu protiv izvršnih direktora modne kuće Prada zbog sumnje da možda izbjegavaju plaćati porez, objavili su danas iz te kompanije

Miuccia Prada i Patrizio Bertelli su pod istragom kako bi se odredila 'točnost njihovih određenih prijava poreza kao pojedinaca u pogledu kompanija u stranom vlasništvu', prenosi BBC navode iz Pradina priopćenja.

Pokretanje istrage vremenski se nadovezalo na objavu Prade da je od prošle godine sjedište njihova holdinga ponovo u Italiji, nakon što su ga bili preselili u Luksemburg.

Navodna utaja poreza odnosi se na 10-godišnje razdoblje kada mu je sjedište bilo u Luksemburgu.

'Ni tvrtka ni njezine podružnice nisu ni na koji način sudjelovale u ovoj utaji', izjavio je predsjednik uprave Prade Carlo Mazzi u priopćenju za Hongkonšku burzu u čijoj su kotaciji izlistane dionice kompanije.

Luksuzna modna kuća u ovoj godini bilježi slabu prodaju na azijskim i europskim tržištima, što je rezultiralo 21-postotnim padom njezine dobiti u prvoj polovini godine.

Talijanske porezne vlasti već su u neliko navrata istraživale kuće visoke mode pa su se tako prošle godine pod lupom našli modni dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana, iz modne kuće Dolce & Gabbana.