CIJENA 30 MIL. EURA

Opatijska Liburnia želi hotele Bernardina u Portorožu

17.09.2014 u 10:06

Bionic
Reading

Opatijska hotelijerska tvrtka Liburnija Rivijera Hoteli (LRH) objavila je danas da nije uputila ponudu za kupnju Hotela Bernardin iz Portoroža, nego da su ponudu za kupnju dali Hoteli Cavtat, u većinskom vlasništvu LRH-a

Odgovarajući na upit Zagrebačke burze, iz LRH su danas poručili, vezano za novinski napis u Novom listu pod naslovom 'LRH želi kupiti hotele portoroškog Bernardina', da nisu uputili ponudu za kupnju hotela trgovačkog društva Bernardin.

No, dodaju da su Hoteli Cavtat, čije su dionice izvrštene iz Zagrebačke burze, uputili ponudu za kupnju četiri hotela te kompanije.

Natječaj za kupnju četiri hotela u sklopu Bernardina istekao je sredinom kolovoza, a slovenski mediji izvijestili su da je zaprimljeno osam ponuda. Njihova ukupna cijena iznosi nešto manje od 30 milijuna eura.

Novi list ističe jednu zanimljivost, a to je da je bivši direktor LRH do završetka privatizacije, Kristijan Staničić, sada izvršni direktor hotelske grupacije Bernardin koja raspolaže s desetak hotela, resorta i kampova u Portorožu, Izoli i Strunjanu, od čega su četiri ponuđena na prodaju.