PORTRET NOVOGA ŠEFA

Marin Pucar – od nogometnoga golmana do direktora Podravke

24.02.2017 u 10:20

Bionic
Reading

Nakon dugotrajnoga i mučnoga vijećanja Nadzorni odbor (NO) Podravke imenovao je 46-godišnjega Marina Pucara za novoga predsjednika koprivničke tvrtke. Za Pucara je to povratak u Podravku, iz koje je otišao prije pet godina

Pucar je rodom iz Babinduba pokraj Zadra. U mlađim danima igrao je nogomet u NK-u Zadar, u kojem je bio golman. Bio je toliko dobar da ga je zvao Dinamo, u kojem je proveo oko godinu dana. Ostao je živjeti u Zagrebu te je upisao Ekonomski fakultet. 

Nakon diplome zaposlio se u Gavriloviću te je prošao put od trgovačkoga putnika do brend menadžera. U Podravku je došao 2001. godine na funkciju direktora prodaje u mesnoj industriji Danica, a nakon toga je postao direktor prodaje, marketinga i razvoja. 

Početkom 2003. godine imenovan je direktorom prodaje mesnog programa za Hrvatsku i jugoistočnu Europu, a krajem 2003. preuzima funkciju direktora sektora tržišta RH, na kojoj je sve do imenovanja članom Uprave 2008. Široj javnosti postao je poznat nakon što je izbila afera Spice. Tada je njega i Miroslava Vitkovića Nadzorni odbor u listopadu 2009. ovlastio da vode Podravku, nakon što su uhićeni ostali članovi Uprave.

U 2010. Pucar je na autocesti Varaždin-Zagreb vozeći službeni auto skrivio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi. Za to je osuđen na 10 mjeseci zatvora. U Zvečevo je prešao u srpnju 2012. na poziciju izvršnoga direktora, a potkraj 2013. imenovan je predsjednikom Uprave požeške konditorske tvrtke. 

Dok je vodio Zvečevo, realizirao je zapažen posao proizvodnje čokolada za najveći britanski trgovački lanac Tesco

Direktorsku fotelju Zvečeva napustio je u rujnu prošle godine kako bi završio doktorski studij na temu strategije upravljanja brendovima.

Pucar ima dva brata. Benito Pucar voditelj je službe za zdravstvenu ekologiju zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo. Najmlađi među trojicom braće je Ivica Pucar, glumac poznat po ulogama u serijama kao što su 'Ponos Ratkajevih', 'Zakon', 'Obični ljudi', 'Zakon ljubavi'...