PROMJENE NA VRHU

Sberbank dobila novog predsjednika uprave

06.10.2016 u 14:29

Bionic
Reading

Mario Henjak, član Uprave Sberbank za pravne osobe i financijska tržišta, imenovan je od strane Nadzornog odbora novim predsjednikom Uprave Sberbank. Dosadašnja predsjednica Uprave Andrea Kovacs-Woehry preuzet će dužnost starije savjetnice predsjednika Uprave u središnjici Sberbank Europe u Beču, priopćeno je iz te banke

Uprava Sberbank dodatno će biti osnažena još dvojicom novih članova. Holger Peter Stupar, prethodno direktor Sektora upravljanja kreditnim i strateškim rizicima u Erste Bank Srbija, imenovan je od strane Nadzornog odbora članom Uprave za upravljanje rizicima Sberbank.

Csaba Soós, prethodno član Uprave Sberbank Slovačka, trebao bi postati novi član Uprave za poslovanje s građanima Sberbank.

Za sve promjene u Upravi potrebne su prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke

Mario Henjak je poziciju člana Uprave odgovornog za poslovanje s pravnim osobama odnosno korporativnim klijentima Sberbank d.d. preuzeo prije tri godine. U Sberbank je došao iz Banke Koper Slovenija, članice Intesa Sanpaolo grupe, gdje je od 2010. godine bio član Uprave zadužen za poslovnu mrežu - poslovanje s građanima, obrtnicima te malim i srednjim poduzećima. Četiri godine prije bio je član Uprave za poslovanje s malim i srednjim poduzetnicima u PBZ-u, članici Intesa Sanpaolo grupe. Henjak je magistar ekonomskih znanosti, a završio je i International Executive Program INSEAD-a.

Holger Peter Stupar u Sberbank dolazi nakon 19 godina rada u grupaciji Erste Bank. Tijekom karijere u Ersteu radio je u Austriji, Češkoj, Hrvatskoj i Srbiji. Stupar je bio na različitim upravljačkim i nadzornim pozicijama u području poslovanja s pravnim osobama i upravljanju rizicima. Do nedavno je bio direktor Sektora upravljanja kreditnim i strateškim rizicima te je bio zadužen za restrukturiranje i naplatu spornih potraživanja u Erste banci u Srbiji. Stupar je diplomirani ekonomist Sveučilišta u Beču te ima MBA diplomu Carlson School of Management iz SAD-a.

Csaba Soós dolazi u Sberbank 2014. godine, kada je imenovan članom Uprave za poslovanje s građanima u Sberbank Slovačka. Prije toga Soósa je radio u ruskoj GE Money Bank kao direktor prodaje te kao član Uprave Raiffeisen Bank u Mađarskoj zadužen za poslovanje s građanima, osobno bankarstvo te male i srednje poduzetnike. Soós je diplomirani ekonomist sa završenim magisterijem prava i MBA diplomom Manchester Business School.