STIGLI STRANCI

Uprava Zagrebačke banke pojačana s tri nova člana

13.06.2016 u 16:28

Bionic
Reading

Od ponedjeljka su se upravi Zagrebačke banke pridružila tri nova člana: Claudio Cesario, zamjenik predsjednika uprave, zadužen za upravljanje ljudskim resursom; Stefano Gison, član uprave, odgovoran za podršku bankarskom poslovanju i Albert Angersbach, član uprave, zadužen i odgovoran za upravljanje i kontrolu rizika

Cesario, Gison i Angersbach pridružuju se aktualnoj upravi Zagrebačke banke: Miljenku Živaljiću, predsjednika uprave; Dijani Hrastović, članici uprave; Marku Remenaru, članu uprave i Lorenzu Ramajoli, članu uprave. Dosadašnji član uprave Nikolaus Maximilian Linarić odlazi na novu dužnost u Grupu UniCredit te mu prestaje članstvo u upravi Zagrebačke banke.

Novim članovima uprave, imenovanima na temelju odluke Nadzornog odbora Zagrebačke banke i uz prethodnu suglasnost Hrvatske narodne banke, mandat traje do isteka tekućeg mandata ostalih članova uprave Banke, odnosno do veljače 2019. godine.

Cesario, zamjenik predsjednika uprave Zagrebačke banke, stekao je profesionalno iskustvo radom u bankama članicama Grupe UniCredit.

Cesario je diplomirao ekonomiju i menadžment te je završio ubrzani razvojni program u poslovnoj školi u Londonu 'London Business School'.

Gison, član uprave Zagrebačke banke, u Grupu UniCredit dolazi 2004. te s radom počinje u sektoru Privatnog bankarstva u Torinu. Diplomirao je poslovno upravljanje u Napulju.

Angersbach u Grupu UniCredit dolazi 2006., a diplomirao je međunarodne financije i pravo na Sveučilištu u Frankfurtu na Majni.