KADROVSKE PROMJENE

HT dobio novog predsjednika NO-a i člana Uprave

11.05.2016 u 13:41

Bionic
Reading

Nakon odluke Glavne Skupštine HT-a o izboru članova NO-a, Nadzorni odbor je, na sjednici održanoj 11. svibnja, izabrao dr.sc. Iliasa Drakopoulosa za predsjednika NO-a te dr.sc. Ivana Mišetića za zamjenika predsjednika. Također, imenovao je Josefa Thürriegla članom Uprave i glavnim direktorom za financije na razdoblje od tri godine

Novi predsjednika Nadzornog odbora dr.sc. Drakopoulos član je NO-a od lipnja 2013. godine kao jedan od predstavnika Deutsche Telekoma AG. Dr.sc. Drakopoulos je trenutno na položaju višeg direktora za poslovnu izvrsnost u Deutsche Telekomu gdje upravlja B2B/ICT poslovanjem u Europi te globalnim poslovanjem multinacionalne korporacije za usluge mobilnosti. Prethodno je bio glavni direktor za tehnologiju i operacije u društvu OTE. Dr.sc. Ivan Mišetić, 'stari – novi' zamjenik predsjednika u članstvu je Nadzornog odbora od 2008. godine kao njegov nezavisni član.

Promjene u Upravi

Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici imenovao Josefa Thürriegla članom Uprave i glavnim direktorom za financije na razdoblje od tri godine s početkom od 1. lipnja 2016. godine. Thürriegl na toj poziciji nasljeđuje dr. Kai-Ulricha Deissnera koji je napustio Društvo 1. travnja 2016. godine.

Josef dolazi iz središnjice DT-a, s funkcije potpredsjednika za funkcionalni kontroling za Europu. Prije toga, u razdoblju od 2000. do 2009. godine obavljao je rukovodeće poslove u Hrvatskom Telekomu u području financija, od savjetnika člana Uprave za financije i izvršnog direktora za kontroling do člana Izvršnog odbora za financije T-Coma (bivše organizacijske jedinice HT-a za poslovanje fiksne mreže), te člana Uprave za poslovanje fiksne mreže u HT-ovom povezanom društvu HT Mostar.

Nadalje, Thorsten Albers podnio je ostavku na mjesto člana Uprave i glavnog direktora za tehniku i informacijske tehnologije, a Hrvatski Telekom napušta 15. svibnja 2016. godine i nastavlja karijeru u Deutsche Telekom Grupi. Do imenovanja novog člana Uprave, odgovornost glavnog direktora za tehniku i informacijske tehnologije preuzima predsjednik Uprave.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave i glavni direktor izjavio je sljedeće: 'Iliasu čestitam na izboru i radujem se nastavku suradnje u njegovoj novoj ulozi predsjednika Nadzornog odbora. Josef je bio u kompaniji gotovo 9 godina i cijelu karijeru obavlja poslove na funkcijama upravljanja u području financija i razvoja poslovnih segmenata i zadovoljan sam što se pridružuje našem timu i što ćemo moći iskoristiti njegova iskustva i stručnost. U ime Uprave zahvaljujem Thorstenu na njegovu doprinosu u razvoju HT Grupe i želim mu puno uspjeha u budućem radu u DT Grupi'.

Nadzorni odbor broji devet članova i to dr.sc. Ilias Drakopoulos, predsjednik, dr.sc. Ivan Mišetić, zamjenik predsjednika, članovi dr.sc. Oliver Knipping, Damir Grbavac, Dolly Predovic, Evelyn Jakobs, Marc Stehle, Eirini Nikolaidi i Vesna Mamić.