POSLOVNE VJEŠTINE

5 vještina koje svaki poslodavac traži od zaposlenika i kako ih steći

02.02.2016 u 12:48

Bionic
Reading

Obrazovanje i iskustvo dobro su uporište za prijavu na određeni posao. Međutim, za uspješno obavljanje posla, poželjno je da zaposlenici posjeduju set različitih vještina. Osim toga, pojedinci tako povećavaju svoju konkurentnost na tržištu rada.

Posjedovanje nekih vještina na tržištu rada je neophodno, potrudite se steći neke od njih:

Informatička znanja

Gotovo svi poslovi u današnje vrijeme zahtijevaju osnove razumijevanja softvera i hardvera, s naglaskom na obradu teksta, tablice i poslovno korištenje e - maila.
Većina poslodavaca podrazumijeva da ste računalno pismeni, no nije na odmet uz prijavu priložiti i potvrdu koja potkrijepljuje vašu tvrdnju. MS Excel svakako je najbitnija stavka unutar Office paketa i na svakom poslu će vas dočekati zadatak koji zahtijeva poznavanje rada u Excelu. Kako biste bili spremni za taj zadatak, upišite tečaj Excela u Cogniti ili na Narodnom učilištu Rijeka

Prezentacijske vještine

Jasno i učinkovito prezentiranje informacija ključna je vještina u poslovnom svijetu te su dobre prezentacijske vještine potrebne u gotovo svakom području. Dobro razrađena i inspirirajuća prezentacija zahtijeva puno pripreme i truda.
Kada je u pitanju javni nastup, mnogi ljudi osjećaju nelagodu i strah, ali početni strahovi mogu se smanjiti dobrom pripremom koja će postaviti temelje za izradu prezentacije.
Ako želite svoje prezentacijske vještine podići na višu razinu ili želite odbaciti tremu i zadržati pozornost slušatelja, odaberite jedan od ponuđenih programa u Miroras centru ili Obrazovnoj grupi Zrinski:

•    Trening prezentacijskih vještina
•    Seminar 'Prezentacijske vještine'

Komunikacijske vještine

Učinkovita komunikacija znači da ste u mogućnosti izraziti svoje ideje i stavove jasno i pouzdano, krojeći svoj stil i promovirajući tečnu komunikaciju.
Razvoj komunikacijskih vještina može pomoći svim aspektima vašeg života, od karijere do društvenih okupljanja. Sposobnost točnog komuniciranja informacija je vještina koja se nikad ne smije previdjeti.
Za razvoj komunikacijskih vještina nikad nije kasno, stoga rezervirajte svoje mjesto na jednoj od edukacija u ponudi Angle i Instituta za menadžment

•    Komunikacijske vještine na stranom jeziku za poduzeća
•    Komunikacijske vještine u organizaciji

Znanje engleskog jezika

Poznavanje engleskog jezika nužno je ako želite naći svoje mjesto u poslovnom svijetu, što se posebno odnosi na tvrtke koje posluju s inozemnim klijentima. Osim toga, puno stručne literature napisano je na engleskom jeziku pa je teško savladati nova znanja ako ne razumijete napisano.
Za nadogradnju postojećih i stjecanje novih znanja postoji puno opcija, a Učilište Katedra i Lingua nude nekoliko rješenja:
 
•    Specijalizirani tečajevi stranih jezika
•    Online učenje stranih jezika od kuće

Prodajne vještine

Razumijevanje kupaca temelj je učinkovite prodaje, a dobri prodavači su na cijeni u svakom području rada. Svaki zaposlenik trebao bi znati promovirati proizvode i usluge svoje tvrtke, što znači da nije na odmet da pojedinci porade na svojim prodajnim vještinama.
Voditelji žele znati da su članovi njihovog tima sposobni raditi zajedno, komunicirati s drugima te da su, u konačnici, sposobni povećati profit tvrtke.
Ako mislite da vam nedostaju prodajne vještine potrebne za kvalitetno poslovanje, potražite edukaciju po svojoj mjeri u bogatoj ponudi Mirakula i Otvorenog učilišta Algebra:

Cijelu ponudu tečajeva pogledajte na portalu EduCentar i steknite dodatne vještine i znanja potrebne za razvijanje karijere!