NAKON POLITIKE

Martina Dalić karijeru nastavlja u MMF-u

01.09.2015 u 20:45

Bionic
Reading

Kada je podnijela ostavku na mjesto zastupnice u Saboru, nekoliko mjeseci prije njegova raspuštanja, Martina Dalić svoju je odluku obrazložila činjenicom da političari sada počinju svoje predizborne aktivnosti dok se ona želi pripremiti za nastavak karijere u struci. Sada je jasno da će ta ekonomistica koja je odradila jedan saborski mandat, najprije kao predstavnica HDZ-a, a potom kao nezavisna zastupnica, nastaviti karijeru u Međunarodnom monetarnom fondu, piše Jutarnji list

Da odlazi u Washington, potvrdila je za Jutarnji list i sama Dalić, ali o detaljima angažmana kazala je da ne može govoriti. U MMF-u bi se trebala baviti fiskalnom politikom odnosno reformama vezanim uz javne financije što joj je i glavno područje interesa.

Njezin angažman u MMF-u bit će vezan uz zemlje regije koje se nalaze u procesu pristupanja Europskoj uniji. Stoga će, nakon inicijalnog boravka u Washingtonu, najveći dio vremena provoditi u Beogradu.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Da će karijeru nastaviti u privatnom sektoru, Dalić je još sredinom srpnja, kada je dala ostavku u Saboru, potvrdila za tportal.

'To je ustvari logičan nastavak nakon što sam istupila iz HDZ-a. I ranije sam rekla da se ne namjeravam baviti politikom. Moj saborski mandat ulazi u finale. Neću sudjelovati na listama i neću se baviti politikom', objasnila je tada za tportal Martina Dalić razloge svoje ostavke.