UPISI OD 5. SVIBNJA

Otvara se prvo specijalizirano učilište za EU fondove

22.04.2015 u 14:14

Bionic
Reading

EU projekti, domaća konzultantska kuća za EU fondove s portfeljem projekata većim od 200 milijuna eura, pokreće prvo hrvatsko specijalizirano učilište za obrazovanje stručnjaka za EU fondove, ujedno i jedino na tržištu u organizaciji konzultantske kuće, pod nazivom Učilište EU projekti, navodi se u priopćenju

Kako se navodi u priopćenju, Učilište EU projekti dobilo je sve potrebne dozvole Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta i svih relevantnih državnih institucija, a originalni nastavni program koji će se izvoditi u Učilištu odobrila je Agencija za odgoj i obrazovanje. Programi polaznicima omogućuju dobivanje uvjerenja po završetku predavanja i uspješno položenom završenom ispitu koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Učilište EU projekti nastalo je kao reakcija na iskazanu potrebu tržišta za fokusiranim praktičnim programima edukacije za EU fondove na visokoj stručnoj razini, a predstavlja prirodnu nadogradnju brojnim uspješno realiziranim edukacijskim programima i tečajevima koje su EU projekti provodili kroz internu EU Akademiju. U posljednjih nekoliko godina u EU Akademiji educirano je više od 7.500 polaznika.

”U odluci o pokretanju prvog specijaliziranog učilišta za EU fondove vodili smo se prvenstveno željom i potrebom podizanja kvalitete domaćih obrazovnih programa o EU fondovima. Zato smo osmislili originalne programe s mnogo interakcije i mentoriranja polaznika koji stvaraju gotove stručnjake s potencijalom podizanja kapaciteta Hrvatske za privlačenje EU fondova. Programe s mnogo prakse i pripreme konkretnih projekata polaznicima će predavati isključivo aktivni i iskusni konzultanti, a mnogo polažemo i na razmjenu znanja i iskustva koju potičemo kroz naš Alumni program, prvi takav u Hrvatskoj za stručnjake za EU fondove. Uvjereni smo da će zbog našeg pristupa Učilište EU projekti postati središnja ustanova za vrhunsko obrazovanje mladih stručnjaka, za cjeloživotno obrazovanje praktičara, mjesto povezivanja struke i forum za rasprave o raznovrsnim temama vezanim uz EU fondove”, izjavila je Ariana Vela, vlasnica EU projekata i osnivačica Učilišta EU projekti.

Uz drugačiji pristup edukaciji, Učilište EU projekti će ponuditi i dva edukacijska programa koja predstavljaju potpunu novost u Hrvatskoj, a radi se o programima koji sažimaju veliko iskustvo i stručnost konzultanata predavača – program za voditelja pripreme infrastrukturnog i velikog projekta te program za voditelja pripreme i provedbe projekta ruralnog razvoja, navodi se u priopćenju. Ostala dva strukturirana programa koje uspješni polaznici mogu upisati u e-radnu knjižicu su voditelj pripreme i provedbe EU projekata te program edukacije o javnoj nabavi, koji je još u procesu verifikacije programa. Uz ove programe, Učilište EU projekti nudi i posebno ”skrojene” programe poput in-house treninga i edukacije, jednodnevnih edukacija, edukacija jedan na jedan i praktičnih treninga.

Svečano otvorenje Učilišta EU projekti održat će se 5. svibnja 2015. godine, kada počinju i prvi upisi polaznika, a više od programima saznajte na www.uep.hr