MOJPOSAO

Saznajte koji se poslovi nude za ekonomiste

02.10.2014 u 14:40

Bionic
Reading

Oglasi u kategoriji Ekonomija, financije i računovodstvo u prvih devet mjeseci ove godine činili su devet posto ukupnog broja oglasa na portalu MojPosao.

Najviše oglasa objavljeno je za Zagrebačku, Primorsko-goransku te Splitsko-dalmatinsku županiju.

Među objavljenim oglasima najtraženija zanimanja bila su knjigovođa, računovođa te voditelj financija i računovodstva.

Od kandidata se tražilo prosječno radno iskustvo od tri i pol godine, a radno iskustvo nije bilo bitno u 32 posto oglasa.

U 71% oglasa poslodavci su tražili kandidate s visokom stručnom spremom, nakon čega slijede viša stručna sprema (37 posto oglasa) te srednja stručna sprema (32 posto oglasa). Ugovor na neodređeno nudio se u čak 69% oglasa, dok je ugovor na određeno nudilo 32 posto poslodavaca.

Poznavanje rada na računalu kao uvjet je isticalo 62 posto poslodavaca, a najpoželjnija osobina u tom segmentu bila je dobro poznavanje MS Office paketa.

Prema podacima servisa MojaPlaća prosječna mjesečna plaća u kategoriji Ekonomija, financije i računovodstvo u 2014. godini iznosila je 5.811 kuna, što je devet posto više od prosječne mjesečne plaće u Hrvatskoj.

HPB nekretnine d.o.o. traže direktora/direktoricu Društva s najmanje pet godina radnog iskustva u vođenju poslova koji se mogu usporediti s poslovima Društva i tri godine iskustva na rukovodećim položajima u društvu za promet nekretninama i graditeljstvu. Poželjne su odlične menadžerske i pregovaračke vještine. Radno mjesto je u Zagrebu.

Raiffeisen banka traži Voditelja poslovnog odnosa (m/ž) za rad u Zagrebu. Kandidat mora imati fakultet završenog ekonomskog smjera te iskustvo rada u bankarstvu ili na sličnim poslovima u radu s klijentima. Od kandidata se očekuje i znanje engleskog u govoru i pismu te poznavanje MS Office aplikacija.

Valamar Riviera d.d. raspisala je natječaj za Voditelja odnosa s ulagačima (m/ž) za rad u Poreču. VSS, poslijediplomski studij ili MBA su prednost, a od kandidata se očekuje i minimalno dvije godine radnog iskustva. Iskustvo u odnosu s medijima, odnosima s ulagačima ili analizi financijskih tržišta predstavljaju prednost.

Tvrtka GALON d.o.o. traži Knjigovođu (m/ž) za rad u Požegi i vođenje poslova knjigovodstva u području građevine, ugostiteljstva, nekretnina i proizvodnje. Poželjno je da kandidat ima tri godine radnog iskustva.

Jeste li ikada razmišljali kojim smjerom ide vaša karijera i što još možete učiniti kako biste razvijali svoj potencijal? Na prvi pogled ovo pitanje možda će vam se učiniti neprikladnim s obzirom na visoku stopu nezaposlenosti i općenito nepovoljnu situaciju na hrvatskom tržištu rada, međutim, pokušajte se na trenutak odmaknuti od tmurnih misli i promisliti o tome što sve možete učiniti kako biste se još bolje fokusirali na razvoj vlastite karijere. Dugoročno gledano, ovo zaista nije pitanje koje je mudro prepustiti slučaju.