LUKOVIĆ ODLAZI

ZABA dobiva novu Upravu na čelu sa Živaljićem

01.10.2014 u 12:19

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Zagrebačke banke na svojoj jučerašnjoj sjednici donio je odluku o imenovanju nove Uprave. Kako je već ranije najavljeno, Franju Lukovića će na čelnoj poziciji u banci zamijeniti Miljenko Živaljić. Četverogodišnji mandat novoj Upravi počinje od 6. veljače 2015.

Miljenko Živaljić imenovan je predsjednikom Uprave Zagrebačke banke, a funkciju zamjenika predsjednika Uprave obnašat će Romeo Collina. Članovima Uprave imenovani su i dosadašnji članovi Uprave Daniela Roguljić Novak, Marko Remenar i Nikolaus Maximilian Linarić te novi članovi - Lorenzo Ramajola i Dijana Hrastović

Podsjećamo, Nadzorni odbor Zagrebačke banke još je krajem siječnja ove godine odredio Miljenka Živaljića, sadašnjeg člana Uprave Zagrebačke banke za financije, mandatarom za sastav Uprave banke u narednom mandatu te mu dao ovlaštenje da Nadzornom odboru predloži sastav Uprave.

Životopis Miljenka Živaljića

Miljenko Živaljić (1961) diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Profesionalnu karijeru započeo je 1986. u INA OKI-ju. Nakon toga prešao je u Grad Zagreb te je od 1998. obnašao funkciju pročelnika Gradskog ureda za gospodarstvo. Godine 2000. preuzeo je funkciju člana Uprave Hrvatske radiotelevizije. U razdoblju od 2001. do 2006. obnašao je funkciju člana Uprave u Francku d.d. Godine 2006. pridružio se Zagrebačkoj banci kao direktor upravljanja financijama, a 2007. postao je član Uprave Zagrebačke banke. Tijekom ovog razdoblja obnašao je i funkciju člana Nadzornog odbora u UniCredit Bank d.d. Mostar (tada UniCredit Zagrebačka banka BH) i društvu Istraturist. U razdoblju od 1999. do 2000. bio je član Nadzornog odbora Zagrebačke banke.

Miljenko Živaljić kao predsjednik Uprave bit će nadležan za sljedeće organizacijske dijelove/članice grupe banke: Ured Uprave, Identitet i komuniciranje, Unutarnja revizija, Pravni poslovi, Praćenje usklađenosti, Sprečavanje pranja novca i financiranja terorizma, Istraživanje tržišta i prigovori, UniCredit Bank Mostar i UniCredit Leasing Croatia.

Romeo Collina kao zamjenik predsjednika Uprave bit će nadležan za područje upravljanja ljudskim resursom te će koordinirati područja podrške bankarskom poslovanju, upravljanja financijama te upravljanja i kontrole rizika.

Daniela Roguljić Novak kao članica Uprave bit će nadležna za područje maloprodaje.

Marko Remenar kao član Uprave bit će nadležan za područje korporativnog i privatnog bankarstva te investicijskog bankarstva i financijskih tržišta.

Lorenzo Ramajola kao član Uprave bit će nadležan za područje upravljanja financijama.

Dijana Hrastović kao članica Uprave bit će nadležna za područje podrške bankarskom poslovanju.

Nikolaus Maximilian Linarić kao član Uprave bit će nadležan za područje upravljanja i kontrole rizika.