Postanite Voditelj projekata za EU fondove

Postanite Voditelj projekata za EU fondove

29.09.2016 u 12:28

Bionic
Reading

Mirakul Edukacijski centar započeo je s upisom nove generacije specijalističkog programa za Voditelje projekata za EU fondove.

Program se sastoji od 3 redovna modula ukupnog trajanja 60 nastavnih sati. Osim redovnih modula, ponuđena su i dva izborna seminara: ‘Izrada investicijske studije/studije izvedivosti’ i ‘Kako izraditi CBA analizu (analizu koristi i troškova)’. Svaki modul je samostalna cjelina koji zajedno čine kompletnu informaciju o funkcioniranju programa i fondova, načinima i metodologijama pripreme dokumentacije i provođenju projekata sukladno zadanim procedurama.

Program akademije provodi se kroz sljedeće module:
MODUL I (2. i 3. listopada 2014.)
EU kohezijska politika, strukturni fondovi i Kohezijski fond te programi zajednice
MODUL II (6. i 7. studenoga 2014.)
Upravljanje projektnim ciklusom – priprema EU projekata za prijavu na natječaje
MODUL III (4. i 5. prosinca 2014.)
Evaluacija i provedba EU projekta
IZBORNI MODUL
Izrada investicijske studije/studije izvedivosti
IZBORNI MODUL
Kako izraditi CBA analizu (analizu koristi i troškova)

Polaznicima će znanja i iskustva prenositi predavači koji su pripremili i provodili desetke projekata iz pretpristupnih fondova i koji trenutno pripremaju projekte za strukturne fondove i kohezijski fond. Predavači će kroz praktične primjere prenijeti polaznicima svoja iskustva i upoznati ih s dobrim i lošim praksama pripreme i provedbe projekata. Svi moduli provode se u manjim grupama kako bi polaznici imali prilike dobiti detaljne odgovore na svoja pitanja. Predavači na programu savjetovat će polaznike i o eventualnim pitanjima vezanim za pripremu ili provedbu njihovih konkretnih projekata.

Polaznici svakog modula dobit će tiskane materijale za praćenje predavanja i tiskane i elektronske materijale za praktične vježbe, dok će polaznici kompletnog programa na kraju programa dobiti CD sa svim materijalima u elektronskom obliku, kompletnom dokumentacijom za pripremu projekata (logička matrica, sažetak projekta, projekta prijava, proračun), provedbenim dokumentima (narativna i financijska izvješća, natječajna dokumentacija i dr.), kao i dodatnom literaturom (operativnim programima, priručnicima za upravljanje projektnim ciklusom i pisanje studija koristi i troškova i studija izvodljivosti i sl.).

Upisi traju do 30. rujna, a sve informacije o sadržaju pojedinih modula, predavačima i uvjetima upisa možete pronaći na službenim web stranicama www.mirakul.hr/edukacijski-centar/akademija/eu-akademija