OBRAZOVANJE I ZNANOST

Raste broj oglasa, najtraženiji srednjoškolski profesori

11.09.2014 u 12:20

Bionic
Reading

Do kraja kolovoza 2014. na portalu MojPosao objavljeno je 295 oglasa u kategoriji Obrazovanje i znanost, što je 13 posto više nego prošle godine u isto vrijeme. Najtraženija zanimanja bila su srednjoškolski profesor, osnovnoškolski učitelj te učitelj stranog jezika

Poslodavci su u oglasima iz ove kategorije od kandidata najviše tražili visoku (73 posto) te višu stručnu spremu (25 posto).

Poznavanje stranih jezika zahtijevalo se u 24 posto oglasa, a najzastupljeniji je bio engleski koji se tražio u 45 posto oglasa.

Većina poslodavaca nudila je ugovor na neodređeno (54 posto), dok je njih 35 posto nudilo ugovor na određeno radno vrijeme.

Prethodno radno iskustvo nije se tražilo u 70 posto oglasa, dok je u njih 30 posto traženo radno iskustvo u prosječnom trajanju od tri godine.

Prema podacima servisa MojaPlaća prosječna mjesečna plaća osnovnoškolskih profesora iznosila je 5.348 kuna, što je 0,34 posto manje od prosječne plaće u Hrvatskoj. Srednjoškolski profesori prosječno su primali 5.231 kunu mjesečne plaće, što jetri posto manje od prosječne Hrvatske plaće. Sveučilišni profesori imali 73 posto veću prosječnu mjesečnu plaću od državnog prosjeka i ona je iznosila 9.263 kune.

Osnovna škola Vladimira Nazora iz Daruvara traži Učitelja/učiteljicu razredne nastave (m/ž), a prednost se daje kandidatima iz Daruvara, kao i onima koji se stručno osposobljavaju za rad bez zasnivanja radnog odnosa.

Osnovna škola Dragutina Kušlana iz Zagreba traži učitelja glazbene kulture (m/ž) za izvođenje nastave od četvrtog do osmog razreda i vođenje zbora. Prijaviti se možete putem oglasa.

Zbog povećanog opsega posla za tečajeve engleskog jezika SOVA Varšavska d.o.o. traži profesore/ice engleskog jezika (m/ž) za rad u Zagrebu. Prednost imaju dvojezične kombinacije i profesori s najmanje pet godina iskustva rada u struci. Kliknite za detalje.

Osnovna škola kralja Tomislava iz Udbine raspisala je oglas za radno mjesto Učitelj matematike (m/ž). Od kandidata se traži visoka stručna sprema, a poslodavac nudi stalni radni odnos.

Privatna škola MVM Cvrčak d.o.o. iz Zageba traži profesore, nastavnik ili studente, apsolvente engleskog jezika (m/ž) za rad u nastavi s djecom mlađeg uzrasta. Poslodavac nudi rad na određeno vrijeme, a na oglas se možete prijaviti klikom na link.

Iako na razgovorima za posao postoje neka uobičajena pitanja za koja se uvijek možete pripremiti unaprijed, poslovi iz područja odgoja djece odnosno podučavanja zbog svoje specifičnosti traže i drugačiju pripremu za razgovor. Tijekom razgovora istaknite zašto volite prenositi znanje, koje kvalitete posjedujete i kako mislite da možete potaknuti učenike da daju sve od sebe. Donosimo nekoliko pitanja koja bi vas mogli pitati na razgovoru za posao, te kako biste na njih trebali odgovoriti.