HSLS-OVA NAVLAKUŠA ILI NEŠTO VIŠE?

Rohatinski ne želi komentirati bi li bio premijer

29.11.2010 u 14:43

Bionic
Reading

Guverner Rohatinski nije želio komentirati informaciju da je u pregovorima s HSLS-om i njihovim čelnikom Darinkom Kosorom, koji bi ga htio kandidirati za premijera

Iako je čelnik vanparlamentarne stranke, medijima neobično atraktivan Darinko Kosor ovog je vikenda servirao priču kako bi HSLS za premijera kandidirao guvernera Rohatinskog, čovjeka koji nesumnjivo uživa velik ugled kod građana.

'Guverner Rohatinski ne želi se uključivati u ovu priču bilo kakvim komentarima ili izjavama', komentirala je za tportal Ružica Vuger, savjetnica guvernera za odnose s javnošću.

Prije mjesec dana Darinko Kosor krenuo je s komplimentima guverneru, priznavši da samo Rohatinski zna, odnosno da jedino on može odrediti pravi put izlaska iz teške gospodarske krize. Kosorove pohvale uslijedile su nakon guvernerove kritike vlasti na konferenciji Zagrebačke burze u Šibeniku kada je priznao da smo trebali zvati MMF.

Budući da je Rohatinski odbio komentirati HSLS-ov prijedlog da on bude njihov kandidat za premijera, nije isključeno da bi guverner koji je uspio sačuvati popularnost zahvaljujući stabilnom tečaju kune i nezaobilaženju kritiziranja vlasti zaista mogao imati premijerske ambicije.