PRESLAGIVANJE MEĐU OPELOVCIMA

Đačić prodaje svoj autocentar?

24.11.2010 u 08:08

Bionic
Reading

Poduzetnik Tomislav Đačić, jedan od najpoznatijih zagrebačkih koncesionara Opela, odlučio je prodati svoj Autocentar Đačić na Savskoj cesti. Kao najvjerojatniji kupac spominje se Rudman, također veliki zastupnik Opelovih vozila, neslužbeno doznaje tportal

Tomislav Đačić s Brankom Rudmanom, vlasnikom istoimene tvrtke, pregovara o prodaji servisa i salona Opelovih vozila, nakon čega će, neslužbeno doznajemo, u vlasništvu zadržati samo prošle godine pokrenuti rent-a-car.

Neizvjesna je sudbina 45 radnika: navodno će ih samo deset nastaviti raditi za Đačića, dok bi ostale trebao preuzeti Rudman, koji trenutno ima autosalone u Sisku i Karlovcu.

Potvrdu informacije da Đačić prodaje svoj autocentar zbog poslovnih poteškoća pokušali smo dobiti u njihovom autosalonu, no direktorica marketinga nije se cijeli dan javljala na pozive. Informaciju nam nije mogla potvrditi ni Ines Teković, glasnogovornica predstavništva Opela Southeast Europe u Hrvatskoj, koja je samo poručila da je Opel bez komentara.

Iako su Opelovi automobili najprodavaniji u Hrvatskoj i njihov model Astra na vrhu je te ljestvice već gotovo deset godina, kriza na tržištu automobila pogodila je i njih. Prošle je godine broj prodanih automobila u Hrvatskoj bio upola manji u odnosu na 2008, a negativan trend nastavlja se i ove se godine: samo u prvih osam mjeseci prodaja automobila pala je za novih 20 posto.

Prošlu je godinu Autocentar Đačić zaključio s prihodom od 66 milijuna kuna, ali i gubitkom od 7,8 milijuna kuna. No Đačić je zato uspješan u ugostiteljskom biznisu. Vlasnik je poznatih zagrebačkih japanskih restorana Takenoko, starijeg u Centru Kaptol i nedavno otvorenog u Radničkoj ulici.

U javnosti je slabo poznat, mediji su registrirali da je svojedobno bio žrtva automafije koja mu je ukrala skupocjeni terenac Porsche Cayene. Zajedno s bivšim nogometašem Alenom Bokšićem bio je jedan od osnivača A štedne banke malog poduzetništva i dugogodišnji sponzor KK Zagreb.