IZVOZNI USPJEH

Todorićeva vina kreću u osvajanje SAD-a

17.11.2010 u 16:03

Bionic
Reading

Tvrtka Agrokor vina, najveći proizvođač vina u Hrvatskoj, uskoro će svoje proizvode ponuditi američkim potrošačima, pa je tako iz riječke luke krenula prva pošiljka od dva kontejnera hrvatskih vina za američko tržište, izvijestili su iz te tvrtke

Riječ je o 15 različitih etiketa kvalitetnih i vrhunskih vina iz Agrolagune, Podruma Belje, Istravina i Iločkih podruma.

Prema dogovoru koji je s uvoznikom postignut u travnju ove godine, vina iz ovih podruma bit će u ponudi nekoliko manjih trgovačkih lanaca te u restoranima i drugim ugostiteljskim objektima u 40 saveznih država SAD-a.

U pripremi su nove, posebne etikete za američko tržište i za sljedeću pošiljku koja bi, prema planu, trebala biti isporučena do kraja ove godine.

Prema riječima Gorana Galića, direktora izvoza Agrokor vina, to je tek početak suradnje s distributerima s američkog kontinenta, jer je za početak sljedeće godine dogovoren novi izvoz vina za drugog američkog partnera.

Očekuju da će u sljedećoj godini izvoz na tržište SAD-a činiti barem 10 posto ukupnog izvoza Agrokor vina.

Hrvatska su vina inače u manjim količinama prisutna na američkom tržištu i uglavnom je riječ o etiketama obiteljskih vinarija.