NAKON PROTEGE I PEVECA

Ljerka Puljić je Cromina menadžerica godine

16.11.2010 u 12:29

Bionic
Reading

Crominu nagradu za menadžera godine, kontroverznu zbog bivših laureata upletenih u gospodarski kriminal, kao što su Miroslav Kutle, Josip Protega ili Zdravko Pevec, dobilo je danas četrnaestero poduzetnika, među kojima je starija izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić, dobitnica nagrade za životno djelo

Iako Ljerka Puljić, najmoćnija poslovna žena u Hrvatskoj, ne najavljuje završetak karijere, Croma joj je dodijelila nagradu za životno djelo. Ona se, za razliku od ostalih laureata, nije pojavila na konferenciji za novinare, no očekuje je se na večerašnjoj svečanoj dodjeli nagrada.

Prije proglašenja prikazani su promotivni filmovi o nagrađenim poduzetnicima, čije su najave ukrašene animiranim crvenim makovima. Uz slike iz njihovih poslovnih života, vožnju liftovima i mercedesima, šetnju među tvorničkim strojevima i poslovne sastanke, glas spikera u offu objašnjavao je njihov uspjeh pričama poput one o 'nekad maloj alatnici iz koje je nastala velika tvrtka koja povećava udio na zahtjevnom međunarodnom tržištu'.

U promotivnom filmu o starijoj potpredsjednici Agrokora Ljerki Puljić, uz videočestitku, pojavio se Ivica Todrić, rekavši: 'Ljerka Puljić je proteklih šesnaest godina dala izniman doprinos razvoju Agrokora, pa joj ja i 40 tisuća naših zaposlenika čestitamo na ovoj nagradi.'

'Ako ima uporišta u ovoj tužnoj gospodarskoj stvarnosti, onda su to naši laureati, kamo sreće da ih je 14.000, a ne 14', komentirao je nakon proglašenja laureata Esad Čolaković iz Crome.

Dobitnici Cromine nagrade za menadžera godine su: Igore Greblički iz Boxmarka, Damir Skender iz Saponije, Adrian Ježina iz B.neta, Rajko Vukelić iz tvrtke Vulkan nova, Radisav Drljević iz TTO-a Termotechnika, Vesna Pavletić iz Pavletić grupacije, Vlado Miš iz Imperiala, Darko Ranogajec iz Omco Croatije, Željko Uzelac iz tvrtke LTH Metalni lijev, Bernarda Cecelj iz Bernarde, Graciano Rudan iz Rudana, Đuro Horvat iz Tehnixa i Ljerka Puljić iz Agrokora.