JURČIĆ UKORIO VLADU

'Jesmo li vam rekli što će se dogoditi'

10.11.2010 u 12:24

Bionic
Reading

'Nema izlaska iz krize bez uspješne borbe protiv korupcije i kriminala. Potrebna je pravednija raspodjela nacionalnog bogatstva, ali bez poraza korupcije nema pobjede Hrvatske', rekao je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović na otvorenju 18. savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista 'Ekonomska politika Hrvatske u 2011' u Opatiji

Josipović je pozvao brojne ekonomiste i gospodarstvenike, koji se već tradicionalno okupljaju na trodnevnom savjetovanju u Kongresnoj dvorani Grand hotela Adriatic, da pomognu Vladi da donese ispravne odluke.

Tema ovogodišnjeg savjetovanja o aktualnim kretanjima i mjerama ekonomske politike za naredno razdoblje je 'Izlazak iz krize ili daljnja stagnacija', a stigli su i brojni predstavnici izvršne vlasti koji će govoriti o ekonomskoj politici Vlade te fiskalnoj politici.

Sudionicima se obratio i Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić, rekavši da su ekonomisti ovo savjetovanje htjeli nazvati 'Jesmo li vam rekli što će se dogoditi'. Protiv je rezanja proračuna te drži da nemamo proizvod za izvoz. MMF nam treba, smatra Jurčić, za spas od nagomilanog duga.

Na skupu će uz premijerku Jadranku Kosor, ministra financija Ivana Šukera, govoriti i bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, koji je postao počasni član Hrvatskog društva ekonomista.

U četvrtak i petak na savjetovanju će o aktualnim gospodarskim temama govoriti i ugledni ekonomisti iz susjednih zemalja.