DEVETOMJESEČNI REZULTATI

Enorman gubitak Diokija - 142 mil. kuna

02.11.2010 u 13:53

Bionic
Reading

Grupa Dioki je u prvih devet mjeseci poslovala s gubitkom od 142,4 milijuna kuna, dok je u istom razdoblju prošle godine ostvaren gubitak u iznosu od 68,7 milijuna kuna, objavio je Dioki u financijskom izvješću Zagrebačkoj burzi

Ukupni prihodi Diokija u prvih devet mjeseci porasli su za 13,5 posto, na 1,47 milijardi kuna, a ukupni rashodi povećani su za 18,1 posto, na 1,62 milijarde kuna.

U izvješću se kaže da je tvrtka u prvih devet mjeseci ostvarila pozitivne pomake koji nisu značajnije vidljivi zbog nastavka poskupljenja domaćih energenata, utjecaja recesije na domaćem tržištu i opće nelikvidnosti.

U usporedbi s prošlom godinom, poslovanje većine segmenata je usprkos poskupljenju energenata pozitivnije s obzirom da je bolji rezultat prošle godine ostvaren iz ostalih prihoda, a ne od prihoda osnovne djelatnosti, dodaje se.

Uprava Diokija također navodi da su u ovoj godini dovršena dva značajna investicijska projekta - povećanje kapaciteta proizvodnje polietilena niske gustoće primjenom peroksida i pokretanje pogona VCM-a na Krku u Dina Petrokemiji.

Nastavljaju se i započeta ulaganja u druge projekte, čije se dovršenje očekuje 2011. godine, što će, kako se navodi u izvješću, značajno doprinijeti povećanju prihoda, a time smanjenju gubitaka i poboljšanju likvidnosti.