NAUTIČKI SAJAM

Zatvoren 12. Biograd Boat Show

25.10.2010 u 16:36

Bionic
Reading

U nedjelju je zatvoren Biograd Boat Show, najveća izložba plovila ove godine na Jadranu, sa 247 izloženih brodova i sa 185 izlagača. Taj broj plovila je otprilike na prošlogodišnjoj razini, no ponuda i predstavljanje su ove godine bili kvalitetniji. Kvalitetom ponude i razinom organizacije su, osim izlagača, zadovoljstvo izrazili i posjetioci

Domaćin sajma, marina Kornati u Biogradu je osim toga dobila i posebno priznanje Hrvatske gospodarske komore. Priznanje za promicanje nautičkih vrijednosti je marina Kornati dobila i od Hrvatske radiotelevizije.

Biogradska marina je druga u Hrvatskoj po broju nautičara, a uvjerljivo prva po broju regata. Prednost marine Kornati je izuzetno razveden i dimičan, a istovremeno zaštićen akvatorij ispred Biograda i Kornatsko otočje za organizaciju brojnih atraktivnih regata. Stoga ne čudi konstantan porast broja nautičara u Biogradu, ove godine je pet posto više nautičara, dok je porast broja noćenja u marini Kornati čak 18 posto.

Biogradski sajam ove godine bilježi i porast broja posjetitelja, kao i veći broj svjetskih, europskih i hrvatskih premijera plovila. Premda je BBS još uvijek u sjeni splitskog i šibenskog nautičkog sajma, ove godine je definitivno potvrdio svoj ulazak prvu nautičku ligu.