PROJEKT VRIJEDAN 1,2 MIL. EURA

Istarski gradovi postaju energetski osviješteni

21.10.2010 u 14:27

Bionic
Reading

Predstavnici pet istarskih gradova te direktor Istarske razvojne agencije Darko Lorencin potpisali su danas u Puli strateški dokument o provedbi projekta City_SEC, sufinanciranog u sklopu programa Inteligentna energija u Europi

Radi se o projektu Regionalne razvojne i energetske agencije kao podrške gradovima i općinama u zajedničkom nastojanju da postanu aktivni energetski subjekti u Europi. Istarska razvojna agencija jedini je hrvatski partner u projektu koji će se odvijati u istarskim gradovima Buzetu, Poreču, Puli, Rovinju i Labinu. Uz gradove, u projektu sudjeluje i Istarska regionalna energetska agencija - IRENA d.o.o.

U sklopu projekta do ožujka 2011. godine bit će izrađena analiza stanja u sektoru energetike te potom akcijski planovi za održiv energetski razvoj uključenih gradova.

Predviđeno vrijeme trajanja projekta je 30 mjeseci, s ukupnim budžetom 1.175.920 eura, od čega Europska unija sudjeluje sa 73 posto. Udio Istarske razvojne agencije iznosi 126.448 eura, od čega 29.328 eura vlastitih sredstava, priopćeno je iz Istarske razvojne agencije.