ŠEST UMJESTO SEDAM

Ina smanjila broj direktora

18.10.2010 u 13:58

Bionic
Reading

INA je danas putem Zagrebačke burze izvijestila da je došlo do promjena nekih pozicija izvršnih direktora, broj izvršnih direktora smanjen je sa sedam na šest, a krajem listopada s pozicije izvršnog direktora za trgovinu odlazi László Bartha kojeg će na tom mjestu naslijediti sadašnji izvršni direktor za korporativne servise Darko Markotić

U priopćenju Ine se navodi da je Uprava Ine na sjednici održanoj 13. listopada donijela odluku o promjenama unutar društva vezano uz pozicije izvršnih direktora te njihov broj koji se smanjuje sa sedam na šest.

Sa 31. listopada László Bartha odlazi s dužnosti izvršnog direktora za trgovinu na malo te će nastaviti karijeru nadzirući poslovanje u Bosni i Hercegovini gdje će biti direktor društva Holdina i predsjednik Nadzornog odbora Energopetrola, kao predstavnik INA-MOL konzorcija, ističe se u priopćenju.

Na mjestu izvršnog direktora za trgovinu od 1. studenoga bit će Darko Markotić koji je istovremeno razriješen dužnosti izvršnog direktora za korporativne servise.

Iz Ine ističu i kako u sadašnjem sastavu prestaje djelovati poslovna funkcija korporativnih servisa, a korporativni centar mijenja naziv u korporativni servisi. Izvršnim direktorom za korporativne servise imenovan je Berislav Gašo od 1. studenoga, a Gašo je sa 31. listopada razriješen dužnosti izvršnog direktora za korporativni centar.

Kod ostalih funkcija izvršnih direktora, kako se navodi, nema promjena - Bojan Milković zadržava dužnost izvršnog direktora za istraživanje i proizvodnju nafte i plina te dužnost glavnog izvršnog direktora Ine, na istim dužnostima ostaju i izvršni direktor za korporativne procese Tomislav Thür, izvršni direktor za financije András Huszár i izvršni direktor za rafinerije i marketing Peter Chmurčiak

"Promjene su u funkciji veće poslovne usredotočenosti na modernizaciju i revitalizaciju Inine maloprodajne mreže", zaključuje se u priopćenju Ine objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Inače, funkcije izvršnih direktora u upravljačku strukturu Ine uvedene su u lipnju 2009. godine kada je, osim Uprave Ine koja je odgovorna za cjelokupno poslovanje kompanije, uveden i odbor izvršnih direktora koji operativno upravlja Inom i ima potpunu upravljačku odgovornost nad operativnim poslovanjem kompanije.