13. LISTOPADA

Svečano otvoren 'Eko Etno Hrvatska Europa Tour'

14.10.2010 u 14:54

Bionic
Reading

Stipe Zrilić, župan Zadarske županije službeno je otvorio već tradicionalni 8. sajam proizvoda i usluga ruralnih područja Republike Hrvatske 'Eko Etno Hrvatska', koji se održava od 13. do 17. listopada u Zadru (ŠC Višnjik) u organizaciji Hrvatskog farmera.

Na sajmu sudjeluje više domaćih i međunarodnih izlagača, a najveći i najposjećeniji sajam ovakvog karaktera u Hrvatskoj, osim izložbenog prostora, imat se niz stručno-znanstvenih događanja, predstavljanja, edukativnih i promidžbenih aktivnosti vezanih za hrvatski i europski ruralni prostor.

Uz Zadarskog župana, nazočne na otvorenju je pozdravila Dijana Katica, predsjednica Organizacijskog odbora, izaslanik predsjednika RH Zvonimir Vrančić uz nastupe klapa i KUD-ova te modnu reviju etno dizajnerice Mine Petre

Za drugi dan sajma previđena je promocija Splitsko – dalmatinske županije, te dva zanimljiva okrugla stola o ruralnom razvoju u Hrvatskoj, kao i kulinarska radionica 'Sir u autohtonoj hrvatskoj kuhinji' te Eko Etno Bingo kviz znanja.

Pokrovitelji Eko Etno 2010. predsjednik Republike Hrvatske dr.sc. Ivo Josipović svoj dolazak na sajam je potvrdio za petak, 15. listopada oko 12 sati, kada se na pozornici sajma predstavlja Zagrebačka županija modnom revijom - Licitarsko srce.