DOBIO DOZVOLE

Sinovčić nastavio gradnju Voxove zgrade

13.10.2010 u 15:08

Bionic
Reading

Reno Sinovčić, zadarski poduzetnik nakon mjesec dana nastavio je gradnju nove poslovne zgrade medijske kuće Vox u blizini trgovačkog centra Kaufland usred Zadra

Građevinsku dozvolu je dobio nakon što je platio 1,5 milijuna kuna komunalnog doprinosa s pratećim kamatama, potvrdili su nam u Uredu za građevinske dozvole Grada Zadra.

Inspekcija je Sinovčiću zabranila radove 13.rujna jer nije imao svu dokumentaciju za gradnju svog budućeg medijskog sjedišta Vox koje se prostire na 4 tisuće četvornih metara, na atraktivnom terenu nasuprot zadarske policije. Nije imao ni nadzornika nad radovima koje izvodi tvrtka 'Gortan' direktora Zdravka Galića, piše DalmacijaNews

No, sad su sve nepravilnosti riješene – odmah dan nakon pečačenja gradilišta, Reno Sinovčić prikupio je i dostavio svu potrebnu dokumentaciju i zatim platio dugove za doprinose.

Još je nejasno što će biti s kaznenom prijavom koju je Ministarstvo zaštite okoliša i graditeljstva podnijelo protiv Sinovčića zbog bespravne gradnje. Medijima su svojevremeno bile zanimljive i okolnosti kupnje atraktivnog zemljišta u centru Zadra.

Sinovčić ga je kupio na javnom nadmetanju od Grada Zadra za 4 milijuna i 738 tisuća kuna 2008. godine. U početku je bila dopuštena gradnja zgrade s podzemnom garažom do 100 mjesta, prizemljem i dva kata. Sudski vještak zemljište je procijenio na 186 eura po metru četvornom.

Na javni natječaj uz medijsku tvrtku Vox se javila još jedna tvrtka, ali izvan predviđenog roka. Neometan konkurencijom, tri parcele Sinovčić je platio samo euro više od početne cijene.

Detaljni plan ubrzo je izmijenjen, izbačena je podzemna garaža i dodan jedan kat, pa će tako nova Voxova zgrada imati prizemlje i tri kata, bez podzemnog parkirališta.