NOVA UPRAVA

Pero Kulaš na čelu Atlantske plovidbe

04.10.2010 u 14:07

Bionic
Reading

Nadzorni odbor Atlantske plovidbe izabrao je novu peteročlanu upravu koja stupa na dužnost 1. siječnja 2011. godine, a za predsjednika uprave izabran je Pero Kulaš, kaže se u obavijesti koju je Atlantska plovidba dostavila Hanfi i Zagrebačkoj burzi

Za članove uprave, na prijedlog novog predsjednika uprave, imenovani su Pavo Šišević, Marin Matana, Duško Vladović - Relja i Ivica Šurković.

Posljednja dvojica su i članovi sadašnje uprave na čelu sa Antom Jerkovićem koji odlazi u mirovinu, kao i članovi uprave Vlaho Lonza i Želimir Uskoković.

Mandat nove uprave je pet godina i trajat će do kraja 2015. godine.

Iako sadašnjoj upravi mandat istječe 31. prosinca ove godine, izbor je obavljen ranije kako bi se s njim upoznali poslovni partneri i drugi zainteresirani, kaže se u obavijesti.

Novi predsjednik Uprave Atlantske plovidbe Pero Kulaš (39) diplomirani je inženjer pomorskog prometa i kapetan duge plovidbe. Profesionalnu karijeru započeo je 1992. godine na brodovima Atlantske plovidbe na kojima je plovio do 2001. godine kada je prešao u glavni ured tvrtke.

U nastupnom govoru najavio je da će se nova uprava zalagati za kontinuitet poslovanja prema planovima i odlukama sadašnje uprave i da će se oslanjati na iskustvo i kontakte njezinih članova